Afbeelding
zondag 22 mei 2016, 20:22

Verliesbeurt SC Welberg in eerste wedstrijd nacompetitie

WELBERG – SC Welberg 1 is de nacompetitie begonnen met een 1-3 nederlaag tegen het Rotterdamse Pretoria en zal dus alle zeilen bij moeten zetten om degradatie uit de vierde klasse te voorkomen.

De thuisclub begon zeer matig aan het duel. De bezoekers, met enkele behendige spelers in de voorste linies, waren de Welbergenaren steeds te snel af kwamen na een kwartier spelen op een verdiende 0-1 voorsprong.

De schaarse pogingen van SC Welberg om het Pretoria lastig te maken, strandden doorgaans bij het strafschopgebied. De eerste serieuze kans voor de Oranjewitten deed zich na een bijna een half uur pas voor, toen aanvoerder Lars Bogers de bal uit een vrije trap net over het doel van de Rotterdammers mikte.

Het spel van Pretoria was verzorgder, vanaf de zijkanten werden de spitsen goed bediend, en aanvoerder Michael Hussain wist in de eerste helft nog tweemaal te scoren, waardoor de rust met een 0-3 stand werd bereikt.

Goede fase met meer druk

Door enkele aanpassingen in het team, slaagde SC Welberg er in de tweede helft wel in om meer druk te zetten en na een goede fase liet invaller Jeroen Bogaard de 1-3 aantekenen. Bogaard had ook de 2-3 op zijn schoen, maar dit keer ging zijn inzet rakelings over de lat.

Hoewel de thuisclub naar voren bleef voetballen, lukte het de manschappen van trainer Johan Pietjouw vervolgens niet meer om grote kansen te creëren. SC Welberg-doelman Stefan Evers zorgde ervoor dat Pretoria niet verder kon uitlopen.

Return

Donderdag 26 mei is de return van deze eerste nacompetitie-ronde, dan moeten de Welbergenaren vanaf 19.30 uur in de Rotterdamse wijk Charlois gaan proberen de opgelopen schade te herstellen. De winnaar van het tweeluik handhaaft zich in de vierde klasse, de verliezer krijgt nog een herkansing tegen BVV’63 uit Bergen op Zoom of Floreant uit Boskoop. De eerste ontmoeting tussen deze teams eindigde in een 4-3 overwinning voor de Bergenaren.