Verkoop Welbergse Bataljon woningen gaat razendsnel

WELBERG – Zwaluwe bouw en projectontwikkeling uit Hooge Zwaluwe realiseert op het voormalige voetbalveld van Sc Welberg achter gemeenschapshuis De Vaert elf woningen. Deze woningen worden gebouwd in Canadese stijl, met de bevrijders in het achterhoofd. “Het worden zeer energiezuinige woningen die gasloos zijn en waarbij de energie komt van een warmtepomp en zonnepanelen”, aldus Gerard van Beek van Zwaluwe. Inmiddels zijn van de elf woningen in het project ‘Het Bataljon’ er al acht verkocht en is voor een negende woning een optie afgegeven.

Gerard van Beek vertelt dat Zwaluwe bouw en projectontwikkeling door de gemeente gevraagd is om woningen te ontwikkelen voor dit gedeelte van het voormalige voetbalveld van Welberg. Dit is in samenspraak gedaan met een tweede ontwikkelaar: bouwgroep Schrijver uit ’s Gravenpolder. Beide ontwikkelaars hebben zaken op elkaar afgestemd om het wijkje een bij elkaar passende uitstraling te geven. “De wethouders LePolder en Baartmans waren gecharmeerd van de woningen die we in het plan Spiegelvloot in Dinteloord hebben gerealiseerd. Er is ons vervolgens gevraagd of we de woningen op Welberg een Canadese uitstraling willen geven. Dat hebben we gedaan middels de houtstructuur en gebruikte steensoort. Maar ook via de – wat in vaktermen heet – ‘Makelaar’, de verticale houten balk bij de tuitgevels”.

Nog slechts twee beschikbaar

De verkoop die in oktober startte, leverde meteen al een aantal kopers op. Deze ging zo goed dat er nu nog slechts twee woningen beschikbaar zijn. “Bij het presenteren van de plannen op 12 juni jl. werden deze al direct positief ontvangen. Toen noteerden we al een flink aantal belangstellenden”, aldus Gerard van Beek.
Hij legt uit dat de woningen naast energiezuinig er aantrekkelijk uitzien en dat er sprake is van een hoogwaardige afwerking, met luxe gevelsteen en dakpannen en met vloerverwarming. “De kopers hoeven slechts te zorgen voor vloer- en wandafwerking, voor het overige is de woning woonklaar. Voor wat betreft de keuken is er een vrije keuze en ontvangt de koper een cheque. We constateren vervolgens dat de kopers graag gebruik maken van de opties die we bieden. Zoals een verlengde woonkamer, toegevoegde dakkapellen en ingerichte zolders met extra slaapkamers”.

Piet Snoeiers

“De straat krijgt de naam van Piet Snoeiers. Die is genoemd naar een Welbergse verzetsheld. Deze ligt overigens begraven op het kerkhof van Welberg, achter de te bouwen woningen. En over de Tweede Wereldoorlog gesproken: alle bewoners ontvangen een klaproosschildje van Dorpsraad Welberg. Zodat ook in dit stukje Welberg het klaprozenspoor een plekje krijgt”.

Naar verwachting start de bouw van de nieuwe woningen in het eerste of tweede kwartaal 2020. Met een verwachte bouwperiode van zo’n jaar, zullen ze medio 2020 kunnen worden opgeleverd.

Door: Peter Vermeulen