Verkoop oude kantine en kleedlokalen Divo

DINTELOORD – In de vroegere kantine en kleedlokalen van rksv Divo, die overbodig zijn geworden na de fusie van deze voetbalclub vorig jaar zomer met vv Dinteloord tot vv Prinsenland, wordt een fitnessbedrijf gevestigd.

In het kader van de bezuinigingen op buitensportaccommodaties, wil de gemeente dergelijke gebouwen graag overdragen aan de verenigingen die er gebruik van maken. De fusie van de Dinteloordse voetbalverenigingen leidde er echter toe dat de kantine en de kleedlokalen van Divo niet meer nodig zijn op sportpark Molenkreek.

Zowel de gemeente als vv Prinsenland keken daarom uit naar een andere bestemming en zijn blij deze gevonden te hebben in het nieuwe fitness-centrum, dat wordt opgestart door een jonge onderneemster. ‘Dat geeft meerwaarde aan de locatie van het sportpark, ten opzichte van de leegstand van het gebouw’, schrijven B en W vandaag in een raadsmededeling.

Daaruit blijkt dat de verkoopprijs van de opstallen aan de Steenbergseweg 210.000 euro k.k. bedraagt, een prijs die boven de taxatiewaarde ligt. Van de opbrengst gaat 126.000 euro naar de gemeente en 84.000 euro naar vv Prinsenland. Wel moet de gemeente nog, voor 20.000 euro, aanpassingen laten plegen aan het onderkomen.