Verklaring burgemeester over ophef rondom huisvesting statushouders

STEENBERGEN – ‘Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk ik het als burgemeester vind om, juist in tijden dat het moeilijk is, met elkaar in contact te blijven en de verbinding te blijven zoeken’, schrijft burgemeester Ruud van den Belt op de website van de gemeente, in een verklaring waarmee hij reageert op de emoties die de afgelopen dagen weer behoorlijk zijn opgelaaid rondom de huisvesting van statushouders.

‘Natuurlijk kunnen we als gemeente niet altijd alles voor iedereen oplossen – hoe graag we dat ook zouden willen – maar we kunnen wél naar elkaar luisteren’, stelt Van den Belt, die ondanks een eerdere oproep nog geen reactie heeft ontvangen van degenen die zich Facebook hebben opgeroepen tot protest bij de raadsvergadering van morgenavond. ‘Ik zou heel graag persoonlijk met hen willen spreken en doe hierbij nogmaals een poging daartoe’.

'Geen vluchtelingenopvang en geen asielzoekerscentrum'

In zijn verklaring gaat de burgemeester verder in op het plan voor de nieuwbouw van 40 sociale huurappartementen op Buiten de Veste, waarvan eenderde wordt aangewend voor de wettelijk verplichte huisvesting van statushouders: ‘Geen vluchtelingenopvang, geen asielzoekerscentrum, maar reguliere sociale huisvesting, waar geboren én niet-geboren Steenbergenaren veilig en prettig naast elkaar kunnen wonen’.

De volledige verklaring is te lezen via https://www.gemeente-steenbergen.nl/actueel/nieuws_en_persberichten/verklaring_van_burgemeester_van_den_belt/