Verkiezingsfestival op zaterdag 17 maart

STEENBERGEN – De gemeente Steenbergen trekt veel uit de kast om de inwoners van Steenbergen naar de stembus te krijgen. Een verkiezingslied, reclame en zelfs een Steenbergs verkiezingsfestival. Dat vindt plaats op zaterdag 17 maart en start met een bustour waarmee de kandidaten voor de gemeenteraad alle kernen aandoen. ’s Middags is er een festival op de Markt.

Belangrijkste reden om te stemmen blijft betrokkenheid bij de eigen gemeente en de wil en verantwoordelijkheid om een stem uit te brengen op de partij en kandidaat waarvan verwacht wordt dat deze de belangen het beste kan verdedigen. Maar aandacht genereren en enthousiasmeren is zeker geen verkeerde zaak en kan inwoners meer bewust maken van het belang om te gaan stemmen. Vandaar ook het gemeentelijk idee van een verkiezingsfestival.

Dit begint zaterdag 17 maart met een bustour naar alle kernen van de gemeente. De kandidaten van alle deelnemende partijen kunnen zich tijdens deze tour presenteren aan de inwoners. Dat gebeurt tijdens bliksembezoekjes aan de kernen. Gestart wordt om 9:30 uur in Nieuw-Vossemeer (bij de Spar), om 10:30 uur doet de bus De Heen aan (bij de haven), om 11:30 uur in Dinteloord (Raadhuisplein), om 12:30 uur in Kruisland (Markt), om 13:30 uur in Welberg (De Vaert) en om 14:30 uur in Steenbergen (Markt).

Muziek en politiek op de Markt

Om 15:00 uur geeft burgemeester Ruud van den Belt de aftrap voor het vervolgprogramma waarin politiek afgewisseld wordt met optredens van bands en artiesten uit de verschillende kernen. De bedoeling is dat politiek en publiek met elkaar in gesprek gaan over onderwerpen die in de gemeente spelen. Daarbij ligt de nadruk op thema’s die vooral bij de jonge stemmers spelen. Aan het festival wordt medewerking verleend door: dweilband BenD’1 (vanaf 14:00 uur), rock ’n Rollband Zero Friction (vanaf 16:00 uur), de Kruislandse band Jeepster (vanaf 17:45 uur), rockband Still Alive uit Nieuw-Vossemeer (vanaf 19:30 uur); Mathijs Pluijgers (uit Dinteloord) en Marijn van Geel (uit Steenbergen), zij treden op vanaf 21:15 uur en DJ JS (Stefan Evers uit Welberg). Laatstgenoemde sluit het festival knallend af om 24:00 uur.

Het festival is voor iedere belangstellende vrij toegankelijk, consumpties zijn voor eigen rekening en aan de horeca-ondernemers op de Markt is verzocht om hun terrassen op te stellen.