Verkeersveiligheids- en straatspeeldag op De Nieuwe Veste

STEENBERGEN – Op basisschool De Nieuwe Veste vond vanmorgen één van de ruim zestig acties plaats in het kader van de provinciale campagne ‘Help Brabant mee op weg naar nul verkeersdoden’. De leerlingen uit de groepen 1 t/m 7 moesten op de tot verkeersplein ‘omgetoverde’ speelplaats hun fietsvaardigheden en kennis van de verkeersborden en –regels laten zien.

Verkeersveiligheid krijgt heel het jaar door veel aandacht op De Nieuwe Veste en voor de kinderen uit groep 7 was het vandaag helemaal een ‘makkie’; zij haalden immers nog maar pas geleden hun verkeersdiploma.

Extra aandacht werd geschonken aan verkeersdeelnemers met slecht zicht. Om na te bootsen hoe dat voelt, kregen de leerlingen duikbrilletjes op hun neus, waarvan de glazen waren ingesmeerd met vaseline. ‘Het lijkt wel of ik gedronken heb,’’ merkte de 11-jarige Laura op terwijl zij op deze manier over het schoolplein moest fietsen.

De kleintjes die het fietsen nog niet (zo goed) beheersen, deden op stepjes en dergelijke mee aan de actie. Tot besluit gaf De Nieuwe Veste op de Stadshillen invulling aan de Nationale Straatspeeldag die vandaag wordt gehouden.