Verjaardag vol verassingen voor Toke de Jong (90)

STEENBERGEN – Afgelopen woensdag vierde Toke de Jong uit Steenbergen haar 90ste verjaardag. Een mijlpaal die gevierd moet worden. Dat valt niet mee in deze tijd, terwijl Toke zo uit had gezien naar een gezellig feestje in restaurant ‘De Watertoren’. Wat zij niet wist, was dat erin stilte een bijzondere dag voor haar was georganiseerd.

Sociaal werker Tonnie Joxhorst kent Toke als deelnemer van het WijZijn-project ‘Samen eten’. Sinds de corona-uitbraak spreekt zij haar twee keer per week via de telefooncirkel. Joxhorst: “Ze vertelde op een dag dat ze bijna jarig was en dat ze het zo erg vond dat ze geen feestje kon geven.” Tonnie hoorde het verdriet in Toke’s stem en besloot tot actie over te gaan. Via-via ben ik achter het adres van een nichtje gekomen en samen hebben we een feestdag voor haar in elkaar gezet.

Koningin

Die begon in al in de ochtend toen Toke werd verrast met een accordeonist die speciaal voor haar een optreden verzorgde. Dat was nog niet het einde van de pret. ’s Middags werd de jarige jet op de feestelijk versierde galerij van haar appartementencomplex aan de Oostdam gezet en kreeg zij een privé-concert van (een deel van) het koor ‘Oud Bruin & Jong Belegen’ voorgeschoteld. Ook haar medebewoners genoten op stoeltjes in de zonnige binnentuin van harte mee. Toke zat als een koningin op de VIP-tribune en pinkte regelmatig een traantje van geluk weg. Zo werd het toch nog een mooie dag.

Vanaf de galerij had Toke een prachtig uitzicht op het koor Oud Bruin & Jong Belegen dat voor haar een concert verzorgde. Toke’s medebewoners genoten met volle teugen mee.

Door: Dasja Abresch