Verhuizing Lindenburgh in volle gang

STEENBERGEN – Vanmorgen vroeg is de verhuizing begonnen van de 45 bewoners van De Lindenburgh naar de tijdelijke locatie van het verpleeghuis aan de Ambacht in Nieuw-Vossemeer, waar eerder de bewoners van De Vossemeren verbleven, tijdens de realisatie van het nieuwe woonzorgcomplex aldaar.

Taxibussen en verhuiswagens reden af en aan om zowel de bewoners als hun spullen over te brengen naar Nieuw-Vossemeer, waar een deel van de meest hulpbehoevende cliënten meteen naar hun nieuwe kamers is gebracht.

De overige bewoners krijgen een speciaal dagprogramma aangeboden in gemeenschapshuis De Vossenburcht. Zij zullen eind van de middag, in het bijzijn van hun familieleden, de overgang maken naar de tijdelijke accommodatie, waar de voorzieningen al beter zijn dan in De Lindenburgh, zo gaf bestuursvoorzitter Jef Pelgrims van tanteLouise-Vivensis eerder te kennen.

Het Steenbergse verpleeghuis voldoet niet langer aan de bouwkundige noch aan de zorgeisen van deze tijd en wordt daarom komend voorjaar met de grond gelijk gemaakt. Op dezelfde plek verrijst vervolgens een compleet nieuw verpleeghuis, dat medio 2018 klaar moet zijn en dan plaats gaat bieden aan 120 bewoners, die allemaal over een eenpersoonskamer met eigen sanitair gaan beschikken.