Verenigingen spekkoper bij muntjes-spaaractie Jumbo Steenbergen

STEENBERGEN – Boodschappen doen bij Jumbo Steenbergen is sinds afgelopen woensdag nóg leuker geworden, want bij elke 20 euro die de klant besteedt bij de supermarkt aan het Floraplein, krijgt men t/m 31 mei automatisch een muntje ter waarde van 10 eurocent, om de kas van twintig plaatselijke clubs te spekken. De actie is voortvarend uit de startblokken gekomen, want vanmorgen stond de teller in z’n totaliteit al op 5000 muntjes.

Bij aanvang van de grote verenigingenactie hadden zich veertien organisaties aangemeld voor dit buitenkansje om extra inkomsten te verwerven, inmiddels doen er zelfs twintig mee. Dat zijn RTC De Fatuur, Scouting Steenbergen, Tennis Vereniging Steenbergen, vv Dinteloord, Ankie Stoer!, SC Welberg, Badminton Vereniging Steenbergen, BC Vor Mekaor, Kleine Tour Steenbergen, sv Diomedon, Volharding Steenbergen, basketbalvereniging Simple Dribble, hengelsportvereniging De Kruisweel, Trafo Steenbergen, BC D’Ôôgte, K-Street Jazzband, wandelsportclub Vosmeer, gemengde zangvereniging Die Vaertsingers en smartlappenkoor Oud Bruin&Jong Belegen.

,,We laten het aan onze klanten over om de clubs van hun voorkeur te steunen. Behalve bij elke 20 euro aan boodschappen, zijn er trouwens ook spaarversnellers; extra muntjes bij wekelijks verschillende producten en aanbiedingen,’’ aldus filiaalmanager Marcel Schoone van Jumbo Steenbergen.

Hij hoopt en verwacht dat de deelnemende verenigingen allemaal op hun eigen manier de nodige reclame gaan maken voor de actie en nodigt de clubs bovendien uit om activiteiten te ontplooien, in en rond de Jumbo-supermarkt, zodat zij de aandacht van de consumenten op zich kunnen vestigen. ,,Denk aan het inpakken, naar de auto brengen of thuisbezorgen van boodschappen, maar ook muziek komen maken is bijvoorbeeld een optie. In principe staan we overal voor open.’’