Ondersteunt V.V. Steenbergen. En dat sinds 1982

Supportersvereniging VV Steenbergen

Over Supportersvereniging & Minisupportersvereniging VV Steenbergen 

VV Steenbergen kent een bewogen en rijke traditie. De Blauwwitten – zoals de clubleden in de volksmond worden genoemd – hadden hun eerste officiële aftrap in 1933. Gestart onder de naam Wapen van Steenbergen (WVS) fuseerde de toenmalige club met het plaatselijke DIA en ging verder onder de naam Voetbalvereniging Steenbergen.

De club kon al die jaren rekenen op de deelname van een inmiddels enorm aantal voetballiefhebbers en zag zich gesteund door fanatieke supporters, die hun club een warm hart toedroegen. In 1982 kreeg deze ondersteuning een gestructureerd karakter met de oprichting van Supportersvereniging Steenbergen.

Het aanvankelijke doel – het supporteren van het eerste elftal – werd verbreed. De supportersvereniging ondersteunt nu de totale VV Steenbergen en neemt daarnaast de organisatie van speciale evenementen voor zijn rekening. Uitgangspunt bij alle activiteiten is de versterking van de onderlinge band tussen spelers, vrijwilligers en leden, zonder daarbij een onderscheid te maken in leeftijd. Inmiddels telt de Supportersvereniging een kleine 200 leden.

Om de betrokkenheid van specifiek de jeugd bij Steenbergen en in het bijzonder bij VV Steenbergen te vergroten is in 2013 de Mini-supportersvereniging opgericht, waarvoor zich al snel zo’n 100 mini’s aanmeldden.

Door de leden middels ook diverse activiteiten bij de vereniging te betrekken wordt de onderlinge band vergroot. Naast een prettige sfeer en een grotere betrokkenheid bij de vereniging zorgt dit ook voor sportief en positief gedrag en daarmee wordt een belangrijke doelstelling van de supportersvereniging bewerkstelligt.

Voorbeelden van activiteiten die worden georganiseerd zijn de jaarlijkse feestavond voor de Senioren, het wisselbeker AH Achterberg jeugdtoernooi, de Speurtocht voor de Kabouters, de ‘Snertwedstrijd’ op karnavalszondag, maar ook zaken als de donatie in de borrelpot voor verschillende elftallen, het ‘frietje’ voor de voor- en najaarskampioenen en de drive-in-show na diverse wedstrijden van het eerste elftal.