Alles op het gebied van modelbouw

Modelbouw Vereniging Steenbergse Vliet – M.V.S.V.

Doelstelling MVSV

Onze vereniging MVSV, “Modelbouw Vereniging Steenbergse Vliet” heeft als doelstelling het verzamelen en uitwisselen van informatie, kennis en gegevens op het gebied van modelbouw.

Algemeen

Onze leden zijn tussen 8 en 75 jaar oud en komen uit alle geledingen van de samenleving. Uit Steenbergen, maar ook buiten Steenbergen weet men ons te vinden. Binnen de vereniging is op het gebied van modelbouw een grote hoeveelheid kennis en vaardigheden aanwezig van o.a. elektronica, materialen, lijmen en oppervlakte- behandeling. Het onderling uitwisselen van deze kennis en ervaring tijdens clubbijeenkomsten of vaarevenementen vinden wij belangrijk en vooral erg gezellig. Modelbouw zoals dat door ons wordt uitgedragen is laagdrempelig. Het is voor iedereen toegankelijk, onafhankelijk van het beschikbare budget, vaardigheden, tijd en ambitie. In onze club hebben wij top- en beginnende modelbouwers en alles wat daar tussen zit. Vaak wordt er gewerkt met restmateriaal en materiaal uit de afvalbak van de bouwmarkt.

Activiteiten van de leden

Onze leden oefenen een grote diversiteit aan modelbouw uit, maar de nadruk ligt op scheepsbouw. Sommige leden bouwen statische scheepsmodellen, maar de meeste leden concentreren zich op de radiografisch bestuurbare en echt varende scheepsmodellen. Een enkeling zelfs met door stoommachines aangedreven schepen. Een aantal van onze leden houdt zich ook bezig met model (vracht)auto’s of dioramabouw. Zo hebben we een diversiteit aan kennis in huis die we graag met anderen willen delen.

Wat doet de vereniging ?

MVSV wordt met enige regelmaat gevraagd op braderieën, jaarmarkten en beurzen. Deelname door de leden is altijd vrijblijvend, maar de sfeer op dergelijke evenementen is dusdanig gezellig, dat er altijd wel 15 à 25 modellen van onze leden tentoongesteld worden. Met de meeste van deze modellen wordt tijdens zo’n evenement in onze eigen vaarbak (afmeting 5x 10 m) gevaren. We hebben voor de belangstellenden (veelal de jeugd), drie radiografisch bestuurbare clubboten beschikbaar. Hiermee geven we ze de gelegenheid voor een eerste kennismaking met deze mooie hobby waar de kunst van iets zelf maken en de voldoening van het resultaat heel dicht bij elkaar liggen.

Faciliteiten

MVSV beschikt over een bescheiden clubhuis aan de Oudevest te Steenbergen (dit is achter Scouting Steenbergen). Direct aan het clubhuis beschikken we over ons eigen vaarwater met rolstoel toegankelijke steiger waar we onze modellen kunnen trimmen, afregelen of gewoon lekker kunnen varen. Daar worden onder het genot van koffie of een frisje de kennis, de ervaring en zo nu en dan wat sterke verhalen uitgewisseld.

Wij kunnen nog enige versterking van nieuwe leden gebruiken, maar waarom zou U lid worden van onze club?

Een paar redenen. Ten eerste leren we erg veel van elkaar, niet alleen kennis en ervaring op het gebied van modelbouw, maar ook waar je het beste spullen kunt bestellen. Ten tweede zijn de evenementen een gelegenheid om de modellen te laten zien en van gedachten te wisselen met het publiek. En tot slot, misschien wel het belangrijkste, we vormen een sociaal gezelschap, waarin het niet alleen over modelbouw gaat, maar ook over hoe het met U gaat.

Als u geïnteresseerd bent in hoe het er bij ons aan toe gaat, kom dan eens tijdens een van onze vaar-momenten kijken.
Bezoek onze website www.mvsv.nl voor de juiste tijdstippen en onze agenda. Hier vindt u ook mooie bouw- en evenementenverslagen, foto’s van de modellen van onze leden en allerlei interessante zaken met betrekking tot de modelbouw techniek.
Al met al zeer zeker de moeite waard!

Contact & openingstijden

Wouwsestraat 9 4651 DV Steenbergen

m.zaat@home.nl

0167-566393

www.mvsv.nl

maandagVoor openingstijden bel: 0167-566393