Al meer dan 50 jaar de hengelsportvereniging van Steenbergen

HSV De Kruisweel

HSV De Kruisweel  is een hengelsportvereniging gevestigd te Kruisland. Het doel van de vereniging is bevordering van de hengelsport in de ruimste zin des woords. De vereniging is opgericht op 15 februari 1968 en heeft volledige rechtsbevoegdheid. De activiteiten bestaan uit het organiseren van hengelwedstrijden voor senioren en jeugdleden en daarnaast het houden van verenigingsactiviteiten zoals bingo’s, prijsuitreikingen e.d. De vereniging telt ongeveer 300 leden, waarvan ca. 40 jeugdleden. Voor de jeugdleden worden door de jeugdcommissie aparte activiteiten gehouden, zoals viscursussen, onderlinge wedstrijden e.d.

De vereniging huist statutair in Kruisland en de activiteiten vinden in en rondom dit dorp plaats. Rondom het dorp Kruisland zijn er voldoende vismogelijkheden, zoals De Kruisbeek, Rode Weel, Roosendaalse en Steenbergse Vliet en tal van andere watergangen. Ook heeft de vereniging een eigen visparcours aan het Bovensas wat alleen voor leden toegankelijk is. Daarnaast is er een ligplaats voor bootjes aan de Kruisbeek, nabij de Blauwe Sluis. Ook deze is alléén toegankelijk voor leden.

Vanaf 1 januari 2012 huurt de vereniging ook het looprecht aan het Hanengevecht in de Brugweg te Kruisland. Dit is opgenomen in de aanvulling Viswateren 1-1-2012 van Sportvisserij Nederland. Dat betekent concreet dat men lid moet zijn van HSV De Kruisweel om daar te mogen vissen.

Tot slot is door de vereniging aan het Hanengevecht een vissteiger voor onze minder valide sportvissers geplaatst, en is ook  de beschoeiing van het gehele parcours opgeknapt. In het voorjaar 2012 zijn de werkzaamheden afgerond en op 5 mei is dit feestelijk geopend.

Samen met Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Zuidwest Nederland zijn visstoepen aan de Tuimelaarskreek, de Boonhil, Hanegevecht en Blauwe Sluis gerealiseerd.

Contact & openingstijden

p/a Burgemeester van Loonstraat 57, 4651 CC Steenbergen

Info@dekruisweel.nl

06-13378999

www.dekruisweel.nl