Wij zetten ons in vóór kinderen tégen kanker

AnkieStoer

AnkieStoer is een vriendengroep van enthousiaste mensen die zich inzet om de strijd tegen kanker te ondersteunen. Deze vriendengroep ontstond vanuit een gezamenlijke deelname aan Alpe D’Huzes in 2013. Door het organiseren van activiteiten op lokaal niveau – en dankzij de inbreng van inwoners uit onder meer de gemeente Steenbergen –  realiseert AnkieStoer opbrengsten die vervolgens worden gedoneerd aan Stichting Ankie.

Stichting Ankie werd in 2011 opgericht door Shirley van Overveld. Haar dochter Ankie overleed op 13 jarige leeftijd als gevolg van een hersentumor en dit deed Shirley besluiten om organisaties te ondersteunen die zich bezighouden met onderzoek naar kankerbestrijding en het bevorderen van het welzijn van kankerpatiënten en hun naaste familie. Shirley van Overveld maakt tevens deel uit van AnkieStoer.

AnkieStoer heeft inmiddels diverse succesvolle activiteiten op haar conto staan. Zo was er een kerstworkshop, een spinningmarathon, een cursus Pech Onderweg, een dansmarathon en de actie ‘adopteer een Kikabeer’. In 2014 toerde AnkieStoer een week lang fietsend, wandelend en hardlopend door Nederland en bezocht de groep kinderziekenhuizen en Ronald Mac Donaldhuizen, waar kinderen behandeld worden tegen kanker. Tijdens deze bezoeken werden de vele KIKA beren bezorgd die werden geadopteerd in de actie ‘Adopteer een Kikabeer’. Ook werd op diverse locaties bolderkarren en beddengoed bezorgd.

In 2015 laat AnkieStoer van zich horen met de organisatie van een spinningmarathon en het evenement Steenbergen in beweging voor het goede doel. Daarnaast blijft het mogelijk om de speciaal ontworpen AnkieStoer-Knuffel te bestellen. Een mailtje naar ankiestoer@gmail.com met daarin volledige contactgegevens volstaat.

Ook via het adopteren van de KIKA-beer kan eveneens steun worden gegeven: er zijn twee beren. Ze kunnen voor 5,95 of voor 7,95 worden geadopteerd. Daarbij ontvangt u een adoptiecertificaat en de verzekering dat de KIKA-beer door AnkieStoer bij een kinderziekenhuis of Ronald Mac Donaldhuis wordt bezorgd. Meer informatie over de adoptieberen kan worden verkregen door een mailberichtje te sturen naar: jr-ankiestoer@knpmail.com

Jos Cuelenaere is de contactpersoon voor AnkieStoer. Mocht u vragen hebben, dan kunt u hem altijd even bellen of een mailberichtje sturen.

Contact & openingstijden