Verdwenen ambtsketting van de burgemeester landelijk in het nieuws

STEENBERGEN –  Er was afgelopen woensdag verwarring alom in Steenbergen en ver daarbuiten. De burgemeester liet middels een persbericht weten dat hij zijn ambtsketting kwijt was, precies op de dag dat Sinterklaas voor het eerst te zien was in het ‘Oh, kom er eens kijken’-journaal van Studio Staf. De kinderen van de gemeente Steenbergen hadden allang in de gaten wat er aan de hand was, maar voor menig volwassene duurde het wat langer voordat de pepernoot viel.

Maandagmiddag kwam er vanuit het gemeentehuis een persbericht dat de burgemeester zijn ambtsketting kwijt zou zijn. Na de laatste raadsvergadering verdween het sieraad en bleek onvindbaar. Van den Belt riep het publiek op om mee te helpen zoeken. Dit publiek bleek nog niet helemaal in de Sint-stemming waardoor het bericht via de media een beetje een eigen leven ging leiden.

Roetpoets

Gelukkig waren er genoeg ouders en grootouders met kinderen in de juiste leeftijd die de vinger op de marsepeinlijke plek legden. De kans is namelijk groot dat het hier om een typische Pietenstreek gaat. Een echte roetpoets dus, die het inmiddels zelfs tot Radio 538 wist te schoppen. Hier besteedde de Coen & Sander show aandacht aan het persbericht. Presentatrice Airen Mylene bracht het bericht in de overtuiging dat het een serieuze aangelegenheid was. Gaandeweg het onderwerp kwam zij echter met een beetje hulp van haar mede-presentatoren tot het inzicht dat het wel eens om een seizoensgebonden complot kon gaan.

Studio Staf

Ook bij het ‘Oh, kom er eens kijken’-journaal van de Steenbergse Studio Staf kwam de verdwijning aan de orde. Of de Sint meer weet van de verdwenen ambtsketting, is onduidelijk. Juist op het moment dat presentator Sieb hem die vraag stelde, kreeg de laptop van de Sint kuren en werd de verbinding verbroken. Een ongeluk komt nu eenmaal nooit alleen.

Ketting knutselen

De komende dagen wordt duidelijk hoe het afloopt met het mysterie van de verdwenen ambtsketting. Voor alle zekerheid vraagt burgervader Ruud aan alle kinderen om een nieuwe ketting voor hem in elkaar te knutselen zodat hij er in ieder geval pico bello bijloopt wanneer hij de Goedheiligman dit weekend welkom moet heten in de gemeente Steenbergen! Ook vraagt hij alle inwoners om ogen en oren wijd open te houden en eventuele tips door te geven via kabinet@gemeente-steenbergen.nl

Foto: Tijdens de eerste aflevering van het ‘O, kom er eens kijken’-journaal kwam het breaking news binnen dat de ambtsketting van de burgemeester verdwenen is. Presentator Sieb Martens vroeg de Sint of hij er misschien meer van wist, maar juist op dat moment werd de verbinding gebroken. De onzekerheid duurt voort.

[ door Dasja Abresch ]