Verdachte van schietpartij op woonwagenkamp meldt zich

STEENBERGEN – De schutter die vanmorgen twee mannen van 29 en 34 jaar neerschoot op het woonwagenkamp aan de Westlandse Langeweg in Steenbergen is aangehouden. De 44-jarige Steenbergenaar meldde zichzelf vanmiddag omstreeks 14.30 uur bij het politiecellencomplex in Breda. Hij is ingesloten en wordt gehoord over de zaak. De politie gaat verder met het onderzoek. De man is een bekende van de twee gewonden, de oorzaak van het incident is vermoedelijk een eerder conflict.

Donderdagochtend omstreeks 09.00 uur werd een schietincident gemeld bij de politie. De gebeurtenis zou zich hebben afgespeeld in Steenbergen aan de Westlandse Langeweg. Diverse politiemensen zijn naar de betreffende plek toegereden met hun kogelwerende vesten aan.

Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleken twee mannen gewond te zijn geraakt als gevolg van het schietincident. Zij zijn met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar worden zij aan hun verwondingen behandeld.

In de tussentijd is de politie een onderzoek gestart naar de verblijfplaats van de vermoedelijke schutter die er na het incident vandoor ging. Zijn identiteit was toen al bekend bij de politie. Om de zoekactie te ondersteunen is ook de politiehelikopter ingeschakeld. Vanuit de lucht is er namelijk een veel breder overzicht dan vanaf de grond waar andere politiemensen ook aan het zoeken waren. De plaats waar is geschoten werd bewaakt door de politie.

Geen aanhouding wel vuurwapens

Omdat het mogelijk was dat de schutter zich in een van de woningen bevond, is een arrestatieteam opgeroepen. Rond 12.30 uur hebben deze politiemensen een voor een alle woningen doorzocht die zich in de directe nabijheid van het incident bevinden. De schutter werd door hen niet aangetroffen en er zijn geen aanhoudingen verricht, maar er zijn wel meerdere vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen. Om 14.30 meldde de dader zich uiteindelijk zelf bij de politie.