Verdachte van liquidatie gepakt

STEENBERGEN – Een 30-jarige Amsterdammer is aangehouden op verdenking van betrokkenheid van de moord op Rinus Moerer (68), die in april 2014 voor zijn woning aan de Dahliastraat in Steenbergen-Zuid werd geliquideerd.

Het zou gaan om een afrekening in het criminele circuit, als gevolg van een mislukte drugsdeal. Ook in januari vorig jaar was de Steenbergenaar al het slachtoffer van een schietpartij, nagenoeg op dezelfde plek. Toen kwam hij er met een beenwond van af.

Drie maanden later werd een koelbloedige aanslag op zijn leven hem alsnog fataal. De politie legde vervolgens een verband met de moord op Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs, op nieuwjaarsdag 2014, vermoedelijk het gevolg van een dramatische persoonsverwisseling. Het ‘beoogde’ doelwit zou overigens weer betrokken zijn geweest bij de mislukte drugstransactie.

De op 21 september gearresteerde Amsterdammer – het Openbaar Ministerie heeft zijn aanhouding vandaag pas bekendgemaakt – is na langdurig onderzoek in beeld gekomen, onder andere op basis van telecomgegevens.

Hij wordt er niet van verdacht de daadwerkelijke schutter te zijn, die de schoten op Moerer loste. Er zijn geen aanwijzingen dat de 30-jarige ook betrokken is geweest bij de liquidatie van Zweekhorst, maar wel bij de poging tot moord op een man uit Den Haag, in april 2014, dezelfde maand dat Moerer om het leven werd gebracht.

Terwijl het onderzoek verder loopt, beslist de rechtbank volgende week of de verdachte in voorlopige hechtenis moet blijven.