Verdachte drugsvondst kantine langer vast

STEENBERGEN – Het voorarrest van Steenbergenaar C.J., de inmiddels gewezen beheerder van de kantine van vv Steenbergen, is door de rechtbank Zeeland-West Brabant opnieuw verlengd, dit keer zelfs met zestig dagen. Het verzoek tot schorsing van zijn gevangenhouding is afgewezen.

J. werd op 11 juli gearresteerd in verband met de vondst van een grote hoeveelheid harddrugs in de kantine op het sportpark aan de Seringenlaan. Hij was per 1 juli aangetreden als exploitant van de kantine, maar het contract tussen de voetbalclub en de horeca-ondernemer is inmiddels verbroken.

De vereniging is nu op zoek naar een nieuwe uitbater. In afwachting daarvan heeft burgemeester Joseph Vos besloten de kantine te sluiten. Formeel voor een periode van een jaar, maar zodra er een nieuwe beheerder is gevonden die aan alle vergunningseisen voldoet en uitvoerig is getoetst op zijn of haar betrouwbaarheid, zou de kantine eerder weer open kunnen.

De club hoopt dat er binnen afzienbare tijd een tussenoplossing mogelijk is met degene die de kantine tot 1 juli beheerde. De procedure die daarvoor moet worden doorlopen duurt maximaal acht weken.

De vereniging behoudt ondertussen wel gewoon toegang tot de kleedruimtes en de bestuurskamer. Alle wedstrijden en trainingen kunnen dan ook gewoon doorgaan.