‘Veiligheidsmarkt’ in kader van brandpreventieweken

STEENBERGEN – In het kader van de jaarlijkse brandpreventieweken wordt er op woensdag 12 oktober een zogeheten ‘Veiligheidmarkt’ georganiseerd. Op de parkeerplaats voor het gemeentehuis vinden van 12.30 tot 15.30 uur die middag verschillende activiteiten plaats, met als voornaamste doel om mensen bewust te maken van de risico’s op brand in huis en wat te doen als zich tot een dergelijke calamiteit voordoet.

Zo zal de brandweer aanwezig zijn met een tankautospuit en kunnen kinderen ervaren hoe het is om brandweerman of –vrouw te zijn.

Daarnaast zijn de politie en de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant vertegenwoordigd met een stand en ook een aantal buurtpreventieteams, de officier van dienst bevolkingszorg en Strukton incidentenmanagement zijn van de partij om het publiek te informeren over veiligheidsvraagstukken. Voor de jongste inwoners staat er bovendien een groot springkussen.

De Gemeente Steenbergen deelt op de ‘Veiligheidsmarkt’ ook gratis rookmelders uit, waarmee zij de brandveiligheid onder haar burgers wil vergroten.

Foto Niek Perdaems