Veertigjarige Vaertsingers vierden jubileum passend met geslaagd concert

STEENBERGEN – Toen in 1977 de gemengde zangvereniging Die Vaertsingers werden opgericht konden de initiatiefnemers nog niet bevroeden dat hun koor met aanvankelijk 13 leden zou uitgroeien tot de enthousiaste groep van zestig zangers. Onder leiding van huidig dirigent Jan Ligtenberg lieten deze zaterdagavond in ’t Cromwiel horen dat Die Vaertsingers veertig jaar na dato nog springlevend zijn. En ook dat de meer nadrukkelijke stap richting musicalmuziek zeker geen verkeerde keuze is.

Voor een uitverkochte zaal, met onder de bezoekers ook wethouder Petra Lepolder, zongen Die Vaertsingers naar hartenlust. Ze werden begeleid door vaste pianist Hekmet Bilalov en speciaal ook voor deze gelegenheid, het SBO-showorkest.

Dirigent Ligtenberg had tevens vier regionaal bekende solisten weten te strikken die hun medewerking enthousiast verleenden: de bas Dries de Crom, sopraan Martine van de Kar, tenor Carel Jan Reuver en alt Anita Reuver.

Topper

En er was nog een topper naar Steenbergen afgereisd. De musicalster Maaike Widdershoven – bekend van onder meer musicals als The Phantom of the opera, West Side Story, Elisabeth, The Sound of Music en Aspect of Love – gaf extra kleur aan het sfeervolle concert. Dat deden ook dansgroep De Wilde Mossels en het danspaar Rob van de Geijn en Martine van Leengoed.

Spontane afsluiting

De bezoekers werden getrakteerd op een prachtige avond. De in totaal negentien hits die ten gehore werden gebracht zijn uitstekend ontvangen. Het slotnummer ’You’ll never walk alone’ getuigde daarvan. Het werd spontaan meegezongen door de bezoekers en vormde een waardige afsluiting van dit geslaagde concert. Een bijzonder concert dus, dat mede mogelijk is gemaakt door de financiële ondersteuning van de sponsoren, maar zeker ook door de inzet van de vijftien koorleden die met de second look kledingverkoop in de Grote Kerkstraat de nodige inkomsten realiseerden.

Foto's en tekst: Peet Dalmeijer © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl