Veertienjarige Welbergenaar jongste verslaggever ooit bij de SLOS!

STEENBERGEN – De televisietak van de Stichting Lokale Omroep Steenbergen wil vernieuwen, maar hoe? Het vinden van jonge, frisse presentatoren in een tijd waarin vloggers de nieuwe helden van de jeugd zijn, is een uitdaging. Zeker voor een omroep waarvan het overgrote deel van het vrijwilligersbestand de tienerleeftijd allang voorbij is. Tot op een dag zich uit het niets een tiener meldde in de mailbox van de SLOS. De 14-jarige Sieb Martens uit de Welberg wordt de allerjongste verslaggever ooit bij de lokale omroep en hoopt dat veel jongeren hem zullen volgen.

“Bij ons thuis kijken we wel eens naar de SLOS. Vooral met de carnaval. Dat vind ik dan wel leuk maar echt voor mijn leeftijd is het niet. Ik heb echter het idee dat dat wel moet kunnen. Ik vlog zelf al langer en heb de nodige ideeën voor een rubriek die jongeren aanspreekt. Dus ik dacht: ‘waarom ook niet?’”

Talentje

Na een ‘sollicitatiegesprek’ met voorzitter Hakim Tampoebolon werd al snel de hand geschud op een vruchtbare samenwerking. “Sieb heeft goede ideeën en weet wat hij wil,” aldus de voorzitter. “Natuurlijk heeft hij nog wel begeleiding nodig, maar het is echt een talentje.”
Onder het motto ‘de jeugd heeft de toekomst’ gaat Sieb een duo vormen met de 22-jarige cameraman Jurgen Kwisthout. “Ik wil proberen om in iedere kern een programma te maken over een bepaald onderwerp,” vertelt de verslaggever in spé. Suggesties vanuit jongeren zijn daarbij van harte welkom. “Die kunnen ze sturen naar de SLOS via info@slos.nl of via Facebook.”

Geen cameravrees

Op de vraag of de gemiddelde tiener überhaupt overgehaald kan worden om naar de SLOS te kijken, antwoordt Sieb positief. “Volgens mij wel. Je moet alleen de goede kanalen gebruiken. Instagram bijvoorbeeld of live streaming via Facebook. Ook kun je kanalen aan elkaar koppelen en daarmee bereik je de jeugd veel sneller.”
De derdejaars Roncalli-student zal in ieder geval geen last hebben van cameravrees want optreden zit in zijn bloed. “Ik doe al zeven jaar aan goochelen. Ik treed ook wel eens op en doe kinderfeestjes. Verder zit ik op toneel bij Myra Ceti en bij de Junior Musical Class op school. En ik drum.”
De veertienjarige Sieb Martens is de nieuwste en jongste aanwinst in het presentatorenkorps van de SLOS. De Welbergenaar zal zich richten op onderwerpen die jongeren aanspreken.

Door: Dasja Abresch