Veertien auto’s bekrast in de Kastanjelaan: bewoners zijn woedend

STEENBERGEN – Verontwaardigd zijn ze zeker en ook boos. “Wat een zinloze bedoeling. Veertien auto’s beschadigd, dat kost ons een jaar of vijf no claim korting. En wat gebeurt er als je het laat herstellen? Wie weet zijn we straks opnieuw de klos”, zo stellen Caroline Wijling en Arjen van den Kieboom. Zij zijn twee van de gedupeerde bewoners uit de Kastanjelaan. Hier werden in de nacht van zaterdag op zondag de daar geparkeerde auto’s bekrast. Vanochtend werd de politie gebeld.

Arjen van den Kieboom is behoorlijk nijdig. “Veertien dagen geleden reden ze van mijn fiat 500 de spiegel aan stukken. Dat moet op hoge snelheid zijn gebeurd, want het restant lag drie auto’s verder. Begin februari is hier een auto bespoten met graffiti. Op de auto was een geslachtsdeel gespoten”. “Dat is toen ook gebeurd bij een auto in de Seringenlaan”, weet Caroline Wijling. Zij is het afgelopen weekeinde dubbel getroffen omdat naast haar eigen auto ook de auto van haar echtgenoot werd bekrast.

Eerst bespoten, nu bekrast

Ook Marjan Kalkhoven-van der Voort uit de Kastanjelaan behoort tot de gedupeerden. Haar auto stond aan het begin van de straat – bekeken vanuit de Seringenlaan – en heeft de meeste krassen. “Op 2 februari werd mijn auto met graffiti bespoten”, zo geeft ze aan. “Het ging toen om rode verf”.

Aan twee zijden

De auto van Arjen van den Kieboom is over de volle lengte bekrast. Maar het kan nog erger. “De auto van een bewoner verderop in de straat werd in de nacht van zaterdag op zondag bekrast. Zondagnacht stond de auto andersom geparkeerd en vervolgens is deze opnieuw aan de andere zijde bekrast”, aldus Van den Kieboom. Hij wijst erop dat hun straat vele jaren lang altijd een heel rustige straat is geweest. “Nu vraag je jezelf af wat er nog komen gaat”.

Politie

In de straat neemt een agent de situatie op. De bewoners willen namelijk gezamenlijk aangifte doen. Tijdens het gesprek met de gedupeerden rent de agent naar zijn auto en rijdt met gillende sirene weg. “Hij kreeg een spoedoproep en gaf aan dat hij later terug zou komen”.