Veel toeloop bij jubileumexpo Fotoclub Steenbergen

STEENBERGEN – Fotoclub Steenbergen viert vandaag het 40-jarig bestaan met een overzichtstentoonstelling in de aula van de Gummarusschool, waar de publieke belangstelling de verwachtingen van de jubilerende vereniging ruimschoots overtreft.

De expositie ging om elf uur van start en het eerste uur telde de jubileumcommissie al 85 bezoekers. ,,Onze exposities trekken doorgaans tussen de 400 en 500 belangstellenden. Op zoveel toeloop durfden we vandaag, gelet op het slechte weer, echter niet te rekenen, maar het gaat gelukkig de goede kant op. Normaal gesproken werkt zulk weer ons tegen, nu lijkt het juist mee te werken,’’ zei secretaris Ed Kil.

Met voorzitter Will Gorissen is hij al lid van het eerste uur. Onder de bezoekers bevond zich ook mede-oprichter Fred van Putten, die de club samen met Stan Boon, Piet Theuns en Piet Nijssen het levenslicht liet zien. Dat gebeurde destijds onder de naam ‘Bekijk ’t maar’.

Momenteel telt Fotoclub Steenbergen vijftien leden, die uit hun persoonlijke collecties zo’n honderd voornamelijk prijswinnende foto’s presenteren tijdens de jubileumtentoonstelling, die nog tot vanmiddag vijf uur (gratis) te bezichtigen is. Ook zijn de vier winnende foto’s te zien die de fotoclub uitschreef onder leerlingen uit de groepen 8 van de Steenbergse basisscholen. De winnaars hiervan zijn Bette van der Hoeven, Demi van den Berg, Siep van der Pligt en Astrid van Rosendaal  

De leden van de jarige vereniging zijn overigens te herkennen aan de medaille die zij allemaal dragen. ,,Ja, want we hebben onszelf gisteravond tijdens een intern feestje voor leden en aanhang zwaar gedecoreerd,’’ verklaarde Kil lachend.