Veel muzikale variatie bij X-Land Proms in Kruisland

KRUISLAND – In navolging van de wereldberoemde BBC Nights of the Proms organiseerde Harmonie St. Caecilia gisteravond een groot proms-concert in dorpshuis Siemburg in Kruisland; een muzikaal klapstuk waaraan ook Mannenkoor ABS uit Steenbergen, de Kruislandse band Jeepster en solo-trombonist Junior Huijgen uit Steenbergen hun medewerking verleenden.

Met de koninklijke kraker ‘The Royal Fireworks’ van Georg Friedrich Händel zorgde het harmonieorkest van St. Caecilia voor een statige opening van het gevarieerde programma. Vervolgens werd in samenwerking met ABS het wereldberoemde ‘Slavenkoor’ ten gehore gebracht.

Zoals bij een echte Night of the Proms kon het publiek tijdens het concert rondlopen en van een drankje genieten.

Ook de Kruislandse band Jeepster liet nadrukkelijk van zich horen. Aangevuld met een kleine blazerssectie, bestaande uit muzikanten van St. Caecilia, gaf de groep bekende popnummers zoals ‘Our House’ van Madness en ‘Smooth’ van Carlos Santana ten beste.

De sterren van de hemel

Daarnaast was er een hoofdrol weggelegd voor Junior Huijgen. Op de trombone nam de jonge Steenbergse muzikant enkele indrukwekkende solo’s voor zijn rekening. Vooral tijdens het jazzy ‘I am getting sentimental over you’ speelde de trombonevirtuoos de sterren van de hemel.

Met de popklassieker ‘Music’ van John Miles verzorgden Jeepster, Mannenkoor ABS en Harmonie St. Caecilia een spetterende afsluiting van het geslaagde muziekfestijn. Na afloop van het concertprogramma konden de bezoekers genieten van een gezellige afterparty.

Foto's Ingrid Schrauwen