Veel leven in de Kruislandse brouwerij

KRUISLAND – De Kruislandse Jaarmarkt beleeft op zondag 11 september alweer z’n dertigste editie. Van 11.00 tot 17.00 uur zijn er in het centrum meer dan tachtig kwamen te vinden, met uiteenlopende koopwaren, activiteiten van lokale verenigingen en organisaties, standwerkers en oude ambachten. 

Op drie plaatsen in het parcours wordt voor live-muziek gezorgd, o.a. door het Kruislandse koor Gossi Nokki en gelegenheidsbands. Op de Markt neemt De Commerce het entertainment voor z’n rekening en is er v.a. 15.00 uur muziek van Duo Eigenwijs. Het publiek kan hier nog tot 22.00 uur (na)genieten.

Voor de jeugd wordt op de Jaarmarkt een speciale kinderstraat ingericht, waar zij gratis mogen plaatsnemen om hun spulletjes aan de man te brengen.

De Holle Roffel

Belangstellenden kunnen gedurende de openingstijden van de Jaarmarkt ook weer in het ambachts- en gereedschappenmuseum De Holle Roffel op de Markt terecht en ter gelegenheid van de braderie staat bovendien de inmiddels traditionele Kruislandse Oldtimer Bromfietsrit op het programma.

Vertrek van de 100 km lange toertocht is om 11.00 uur bij de Markt. Deelname gratis. Bij terugkomst rond de klok van 15.00 uur kunnen de brommers tentoongesteld worden.

Zomercarnaval t.g.v. 10-jarig bestaan De Commerce

Voorafgaand aan de Jaarmarkt, wordt dit weekeinde het 10-jarig bestaan van De Commerce gevierd, met vanavond (vrijdag 9 september) een al maandenlang uitverkocht optreden van André Hazes jr. en morgenavond (zaterdag 10 september) v.a. 19.00 een zomercarnavalsfeest dat i.s.m. de Stichting Kruislands Karnaval is georganiseerd, met muziek van huis-dj Ludo Verhoeven en een optreden van Danny Canters.