Veel leven in de binnenstad op zonnige Hemelvaartsdag

STEENBERGEN – Het duurde even voordat de belangstelling voor de veelheid aan activiteiten in de binnenstad vandaag op gang kwam, maar bij de eerste zonnestralen liepen de terrassen op deze extra Hemelvaarts-koopzondag al snel vol en ook de kofferbakverkopers waren er vroeg bij. 

De kinderen konden zich uitleven in het winkelhart, waar meerdere springkussens, opblaasbare survivalbanen en (kermis)attracties stonden opgesteld.

De Markt was zoals gebruikelijk op Hemelvaartsdag de thuisbasis van basketbalvereniging Simple Dribbel, die vooral haar eigen jeugd de ruimte gaf en ook weer een buitentoernooi organiseerde voor recreantenteams, die met opdwepende muziek werden aangemoedigd tot sportieve prestaties.

Dunken mocht weliswaar niet, maar er werden genoeg mooie combinaties gemaakt waaruit veelvuldig gescoord werd. Iedereen ging met een medaille naar huis en mocht op de foto met mascotte ‘Zongo’.

De Grote Kerkstraat was omgedoopt tot ‘marktterrein’, waar eenieder zijn of haar overbodig geworden spulletjes vanuit de kofferbak van de auto of op een kleedje te koop mocht aanbieden om een extra zakcentje te verdienen en de zolder of de schuur eens goed op te ruimen. Het aanbod liep uiteen van kleding en servicegoed tot en met legpuzzels en kerstartikelen.

Het werd gaandeweg de middag allengs drukker in het winkelhart en groot was de belangstelling met name voor de drie modeshows die in de loop van de middag plaatsvonden voor het bordes van het oude stadhuis in de Kaaistraat. Op de catwalk showden de mannequins de nieuwste trends, gepresenteerd door lokale winkeliers uit de modebranche.

De versmarkt in de Blauwstraat viel qua omvang een beetje tegen, maar de heerlijke olijven, dadels en vleeshapjes van de poelier in de Blauwstraat konden beslist de goedkeuring wegdragen van de bezoekers.

Foto Mark Koenraadt©KijkopSteenbergen.nl