Veel belangstelling kerstconcert Dinteloord

DINTELOORD – Het jaarlijkse kerstconcert in de Hervormde kerk te Dinteloord kon ook dit jaar op ruime belangstelling rekenen. Zo’n 350 mensen werden getrakteerd op een concert van vier koren, te weten GIOS, TAVENU, Nederpop aan de Dintel en Ritmisch Koor Dinteloord. De muzikale begeleiding was in handen van Volharding Dinteloord.

Het was een en al kerstsfeer bij de ingang van de kerk aan de Westvoorstraat. Een groepje koorleden bracht kerstliederen ten gehore, omringd door waxinelichtjes wat het geheel een feeërieke sfeer gaf.

De openingswoorden van Karin Troost veroorzaakten voorafgaand aan het concert nog enigszins tumult onder de bezoekers, omdat zij hen welkom heette in de Gereformeerde kerk, i.p.v. de Hervormde. Toen deze verspreking was rechtgezet begon het concert met een samenzang van het lied ‘Komt allen tezamen.’ Daarna werd het spits afgebeten door koor GIOS. Tijdens de wisseling van de koren werd het kerstverhaal verteld door Ruud Temminck.

Na afloop van het kerstconcert werden de bezoekers uitgenodigd om in ‘Het Dorpshuis’ na te praten en elkaar fijne kerst- en feestdagen toe te wensen.

Tekst & foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl