Veel animo voor pubquizen

STEENBERGEN/DINTELOORD – Het ooit uit Engeland overgewaaide fenomeen van de pubquiz blijkt ook in onze contreien erg populair, zo blijkt uit de grote animo voor de kwissen die op het programma staan bij Grand Café De Keuning in Steenbergen en Het Dorpshuis in Dinteloord.

Bij De Keuning vindt vanavond, zaterdag 19 maart, voor het eerst een pubquiz plaats, op initiatief van Welbergenaar Jasper van Minderhout van Quiznatie. Binnen de kortste keren hadden zich zo’n vijftien teams (van maximaal vier personen) aangemeld, met ook veel jonge(re) deelnemers, die vanaf 19.00 uur de strijd met elkaar aangaan. De vragen gaan over algemene kennis en zijn vaak voorzien van geluids- en videofragmenten.

Ook publiek is van harte welkom. De eigenaren van De Keuning zijn van plan voor de zomer nog één of twee pubquizen te houden en bij voldoende belangstelling in de volgende winterperiode nog vaker.

'Het gaat om de weetjes, maar vooral om de gezelligheid'

In Het Dorpshuis van Dinteloord wordt op vrijdag 8 april alweer voor de achtste keer een pubquiz gehouden, waarbij maar liefst 35 teams van maximaal zes personen het tegen elkaar opnemen. ,,De pubquiz heeft niets met intelligentie te maken. Het gaat erom dat je op het juiste moment ‘weetjes’ kan reproduceren. Maar het belangrijkste doel is om er met zijn allen een gezellige avond van te maken,’’ aldus beheerder Hans Bolluijt. Er komen allerlei onderwerpen aan bod, inclusief een Dinteloordse vragenronde. Tussen de verschillende rondes door wordt het spel ‘petje op, petje af’ gespeeld.

Hoewel de Dinteloordse quiz helemaal volgeboekt zit, kunnen belangstellenden zich nog wel op de reservelijst laten zetten, door een mailtje te sturen naar dorpshuisdinteloord@ziggo.nl