Veel animo voor pokerkampioenschap

WELBERG – Maar liefst 73 liefhebbers van het spel – onder wie twee vrouwen – beproefden hun geluk tijdens de voorronde van het Open Nederlands Poker Kampioenschap die gisteravond plaatsvond bij partycentrum De Duiventoren op de Welberg.

Wessel Dupré uit Zwijndrecht ging met de zege aan de haal en plaatste zich zodoende voor de grote finale op 2 juli. Van de 25 deelnemers uit de gemeente Steenbergen, eindigde Dennis Luijks met een vijfde plaatst het hoogst.

Net niet voldoende om een plaatsje af te dwingen voor de halve finale, waarvoor de nummers twee, drie en vier van de voorronden zich kwalificeerden.

Het was voor de eerste keer dat de organisatie van het Open Nederlands Poker Kampioenschap in de gemeente Steenbergen neerstreek. Het pokerspel is in onze regio wel populair, zo bleek bij eerdere wedstrijden in Bergen op Zoom, Willemstad en Roosendaal, zo vertelde toernooidirecteur Floris Hendriks. Hij was daarom ook in het Steenbergse naar een geschikte locatie gaan zoeken en kwam zodoende bij De Duiventoren van Marco van Wesel uit, zelf naar eigen zeggen ook een groot pokerfan.

Uiteindelijk duurde het tot half twee afgelopen nacht eer de tien beste pokeraars bekend waren: 1. Wessel Dupré  (Zwijndrecht), 2. Pascal de Waal (Dirksland), 3. Kevin Feenstra (Dordrecht), 4. Alex Hogenaan (Sliedrecht), 5. Dennis Luijks (Steenbergen), 6. Stefan Colijn (Roosendaal), 7. Paul Verkaart (Steenbergen), 8. Ricardo Vos (Moerdijk), 9. Sven de Jong (Welberg), 10. Jorg Ooms (Steenbergen).