‘Varen op de Markt’ brengt nog meer water in de stad

STEENBERGEN – Op uitnodiging van Steenbergen Steengoed Winkelplezier is Modelbouw Vereniging Steenbergse Vliet (MVSV) deze paaszaterdag met haar mobiele waterbak van vijftig vierkante meter te vinden in het koopcentrum. Onder het motto ‘Varen op de Markt’ krijgt de club een mooi podium geboden om zichzelf te promoten en valt er voor het winkelend publiek weer iets leuks te beleven in de binnenstad.

Leden van MVSV zijn daar van 10.00 tot 16.00 present om hun schaalmodellen van auto’s, treinen/spoorbanen en vooral schepen te presenteren en te demonstreren. ,,We zijn trots op wat we doen en laten dat graag zien,’’ zegt secretaris/penningmeester Harry Prins van de vereniging, die momenteel zestien leden telt van 10 tot 70 jaar en vooral meer jeugd enthousiast hoopt te krijgen voor de modelbouwhobby. ‘Varen op de Markt’ is dan ook in het bijzonder gericht op kinderen en jongeren; zij mogen zaterdag zelf de afstandsbediening ter hand nemen om de boten in de waterbak te besturen. Hiervoor vraagt MVSV wel een geringe van 50 cent voor tien minuten, ten bate van de clubkas. Ook wordt er een aantal modellen verloot, met als hoofdprijs een radiografisch bestuurbare helikopter. De trekking is omstreeks half vier zaterdagmiddag.
De modelbouwvereniging kondigt bij deze ook alvast haar open dag aan, die zondag 25 mei van 10.00 tot 17.00 uur wordt gehouden bij het eigen onderkomen van de club achter het scoutinggebouw aan de Oudevest in Steenbergen.

Foto: Harry Prins van Modelbouw Vereniging Steenbergse Vliet laat één van zijn miniatuurschepen te water in de fontein op de Markt. Morgen zet de club haar mobiele waterbak neer in het winkelcentrum.