Vandaag: vijftiende kerststallentocht Kruisland

KRUISLAND – Deze zaterdag – 15 december – organiseert Stichting Ambacht- en gereedschapsmuseum De Holle Roffel de inmiddels vijftiende editie van de kerststallentocht. Die start vanaf 17:00 uur vanuit het museum. Daar kunnen startbewijzen voor te tocht worden verkregen. In het museum is tevens een tentoonstelling van kerststallen.

De kerststallentocht in Kruisland is een echte succesformule waaraan meer dan 200 figuranten meewerken. Er zijn voordrachten, er zingen diverse koren en op tal van plaatsen zijn de voorstellingen het bezoeken zeker waard. Ieder jaar trekt het evenement tussen de vijfhonderd en duizend bezoekers, die na afloop vol lof zijn. Tijdens de tocht worden op diverse plaatsen chocolademelk, soep, Glühwein en andere versnaperingen aangeboden.

Startbewijs

Bezoekers kunnen starten vanaf 17:00 uur na het verkrijgen van een startbewijs. Omdat de organisatie weet dat het vanaf dat moment druk zal zijn, geeft men aan dat startbewijzen op zaterdagmiddag al vanaf 13:00 uur in het museum kunnen worden opgehaald. Er wordt een bijdrage van 2 euro per deelnemer gevraagd, waarmee de kosten van het evenement worden gedekt. Bij elk startbewijs wordt ook een consumptiebon verstrekt die bij de Holle Roffel kan worden omgewisseld voor chocolademelk of Glühwein. Tijdens de tocht kunnen deelnemers ook een slagzin afmaken door de aanwijzingen die worden gegeven. Hiermee kunnen prijsjes worden gewonnen. De tocht eindigt rond 20:30 uur.

Zestig stallen

De tentoonstelling van kerststallen is eveneens een traditie die enkele jaren oud is. Er staan meer dan 60 stallen en beeldgroepen opgesteld, veelal in de loop der jaren geschonken door de Kruislandse bevolking. Ook valt een arrenslee uit 1897 te bewonderen. De data voor de tentoonstelling zijn: zaterdag 19 december tussen 13:00 en 20:30 uur, op 26 en 29 december en op 2 januari (van 14:00 tot 17:00 uur). Nadere info is verkrijgbaar via het telefoonnummer (0167) 532 771.