Vandaag stemmen: er zijn lokale kandidaten in de gemeente Steenbergen

STEENBERGEN – ALLE KERNEN – Vandaag hebben stemgerechtigden de kans om hun stemrecht te gebruiken. Ze stemmen op kandidaten voor zowel Provinciale Staten als voor het waterschapsbestuur Brabantse Delta.

Eric van der Spelt en Nadir Baali staan als enige gemeentegenoten kandidaat voor een positie in Provinciale Staten. Eric van der Spelt staat op nummer 12 voor D66 en Nadir Baali heeft de 23e plaats op de PvdA-lijst. Voor hen zijn alle lokale stemmen dus van belang.
Provinciale Staten is het bestuur van de provincie. Ze zijn ook landelijk van belang: de leden van de Eerste Kamer worden door hen gekozen.

Waterschapsbestuur

Voor het bestuur van het Waterschap – dat lijkt op het besturen van een gemeente – staan meerdere gemeentegenoten kandidaat: Ger de Neve staat nummer 4 op de lijst van Waterschapsvereniging ‘Ons Water’ (lijst 3), Jeroen Weerdenburg staat nummer 19 op de lijst van CDA (Lijst 2) en Anco Sneep is fractievoorzitter van de VVD ( lijst 1). Natuurlijk maakt iedere stemmer zijn of haar eigen keuze. Maar het is toch belangrijk om te weten welke kandidaten uit de eigen woonplaats komen.