Vandaag Fancy Fair en snuffelmarkt in Nieuw-Vossemeer

NIEUW-VOSSEMEER – Voor de 41e maal organiseert de stichting Fancy Fair Nieuw-Vossemeer het bekende evenement om geld bijeen te krijgen voor de ondersteuning van projecten in derde wereld landen. Zaterdag is er een snuffelmarkt in de gymzaal aan de Achterstraat 15 en beide dagen wordt de grote Fancy Fair gehouden in De Vossenburcht.

Op beide dagen draait het rad van avontuur, waarmee tal van mooie prijzen te winnen zijn. Ook kan worden meegedongen in de grote loterij waarvan de trekking aan het eind van zondagmiddag is. Afgelopen week is voor deze loterij een gratis lot in de bus gedaan bij alle inwoners van Nieuw Vossemeer en omgeving. Wel geldt hierbij dat aanwezigheid vereist is om dit gratis lot geldig te maken. Voor de kinderen zijn er diverse kermisattracties en natuurlijk wordt er ook voor de inwendige mens gezorgd. Bezoekers kunnen dus onder het genot van een hapje en drankje naar hartenlust een heel weekend genieten van dit evenement.

Bezoek van de paashaas

Op zaterdagmiddag worden bezoekers om kwart voor twee bij de start van de Fancy Fair   welkom geheten worden door de paashaas. Deze zal ook alle kinderen belonen met een vrijkaart voor een van de attracties. Op de school is hier ook aandacht aan besteed, de kinderen van alle groepen weten dat ze van harte welkom zijn.

Dit jaar wordt dit evenement voor de 41ste keer georganiseerd voor projecten in de derde wereld.  Vooraf hebben de leerlingen van  basisschool Merijntje ondersteuning geboden doordat ze actief zijn geweest met het verkopen van loten.

Projecten

Een van de Nieuw-Vossemeerse missionarissen – Anton Ooms – is nog steeds betrokken in Ethiopië. Hij heeft daar met de steun van de stichting Fancy Fair al tal van projecten kunnen realiseren. Vorig jaar werd het kindertehuis: “Gods little angels” in Haïti gesteund. “Een project dat we in ons hart gesloten hebben sinds die vreselijke orkaan zo verwoestend tekeer ging”, zo laat de stichting weten. Er zijn overigens meer projecten ondersteund: In Angola heeft bestuurslid Arian de Nijs met de hulp van basisschool Merijntje – die jaarlijks een sponsorloop organiseert – een school ingericht. En ook in Afghanistan zijn verschillende projecten uitgevoerd o.a. het bouwen van een meisjesschool. Vorig jaar werd hier de medische post in oprichting een flinke duw in de rug gegeven.

Snuffelmarkt

Evenals alle jaren vind er op de zaterdag 8 april een snuffelmarkt plaats in de gymzaal aan de Achterstraat 15 in Nieuw Vossemeer, de opbrengst van deze snuffelmarkt wordt weer bijgevoegd bij het totaal voor de projecten in de derde wereld. Aanvang van de snuffelmarkt is op zaterdag 8 april om 10.00 uur in de gymzaal Achterstraat 15.

Openingstijden Fancy Fair

De Fancy Fair wordt gehouden in de Vossenburcht. Openingstijden zijn op zaterdag tussen 14:00 uur en 22:00 uur en zondag tussen 14:00 uur en 18:00 uur. De organisatoren hopen ook dit jaar weer op grote belangstelling en natuurlijk ook een grote opbrengst om de projecten goed te kunnen steunen.