Vanaf zondag alle hens aan dek !!

Zaterdag trekt er een zwakke storing met wat regen over onze regio. Het is zwaar bewolkt tot betrokken met gaandeweg de dag perioden met regen.
De maxima komen dan alweer in de dubbele cijfers te zitten en lopen naar een tiental graden op. De wind waait daarbij uit een zuidwestelijke richting.

Vanaf zondag is het echter alle hens aan dek! Een sterk uitdiepende randstoring trekt naar Schotland en het noorden van de Noordzee. Het systeem veroorzaakt in onze omgeving regen van betekenis, het kwik loopt op naar zo’n 13 graden (!) en later op de dag krijgen we mogelijk enige tijd een zuidwesterstorm met zware windstoten.
Waarschijnlijk krijgt dit systeem, vanwege het bereiken van ‘gevaarlijk weercriteria’, de naam Ciara (uit te spreken als Keera) mee.
De dagen daarna blijft het onstuimig en nat.
Geregeld trekken enkele buien over onze gemeente en er staat nog steeds veel wind. De temperatuur ligt overdag rond de 9 graden. De kans op koud winterweer of sneeuw is uitermate klein. Sterker nog, waarschijnlijk komt de temperatuur weer ruim boven de 10 graden uit.

Weerspreuk : “Blijft een storm in februari raar, beschut u dan in april voorwaar.”