Vanaf vandaag plaatjes Kleine Tour bij Jumbo

STEENBERGEN –Via de diverse social media komen de smeekbedes binnen en bij de draaideur had vandaag de eerste jongeling al zijn post ingenomen. Vanaf vandaag krijgen alle klanten van Jumbo supermarkt Steenbergen desgewenst bij iedere 15 euro aan boodschappen een setje plaatjes voor het Kleine Tour plaatjesboek. De levendige ruilhandel die daaruit ontstaat, zal niemand de komende weken ontgaan.

De 11-jarige Anouk Gabriëls was er in ieder geval als de kippen bij om samen met haar vader en moeder om de wekelijkse boodschappen te gaan. Het rennertje in de ploeg van bouwbedrijf Verkaart laat vol trots de eerste pakketjes kaartjes zien die thuis direct in haar eigen boek verdwijnen.

Rugtas vol

Sjoerd Uitdewilligen is op deze maandag vooralsnog de enige die bij de deur van de Jumbo de mensen de kaartjes probeert af te troggelen. Met goede manieren en een vragende blik kom je een eind, zoals uit de inhoud van zijn rugtas wel blijkt. Al vier jaar maakt Sjoerd deel uit van de ploeg van De Joosse. Ook dit jaar heeft hij er weer veel zin in. Met een beetje geluk is zijn boek al helemaal vol tegen de tijd dat het startschot voor de jeugdwielerweek klinkt en er geen tijd meer is om bij de Jumbo te posten.

Geduld

Vorige week werd het eerste plaatjesboek overhandigd aan Miss Anouk, dit jaar het boegbeeld van het jeugdwielerevenement. Voor alle rennertjes was er toen een gepersonaliseerd boek en een achttal kaartjes. Daarna moest er een weekje geduld betracht worden, maar vanaf vandaag is het sparen en vergaren echt begonnen voor de rennertjes.

Warm hart

Jumbo filiaalmanager Marcel Schoone vond de speciale spaaractie een mooie manier om de verbouwing van de winkel te vieren. “We hebben de Kleine Tour uitgekozen omdat dit evenement door iedereen een warm hart toegedragen wordt.” In aanloop naar de actie heeft de supermarkt al veel positieve reacties gekregen. Ook deze eerste dag reageren de mensen enthousiast. “We merken natuurlijk wel dat de vakantie in volle gang is, vandaar dat de actie zeven weken duurt, een week langer dan gebruikelijk.”

Actieproducten

Om het plaatjes sparen te versnellen zijn er wekelijks zes actieproducten waarmee het sparen dubbel zo snel gaat. “Hele gebruikelijke producten, bij elkaar verzameld op één tafel,” promoot Schoone.

Gedurende de spaarweken komt er ook nog een ruilbeurs. De exacte datum hiervan is nog niet bekend maar wordt bekendgemaakt in de winkel en via de Facebookpagina (JUMBO Steenbergen – Kleine Tour)

Foto Dasja Abresch©KijkopSteenbergen