Vanaf 1 september corona-teststraat in Roosendaal

STEENBERGEN – Vanaf 1 september kunnen inwoners van de gemeente Steenbergen die denken dat zij mogelijk corona hebben, zich in Roosendaal laten testen. De teststraat wordt geopend aan de Tussenriemer (Borchwerf) in Roosendaal. Ook worden er nieuwe teststraten in Etten-Leur en Raamsdonksveer ingericht.

Overigens worden de drie nieuwe locaties niet ingericht voor het gemak van de potentiele corona-drager, maar omdat op 1 september het nieuwe voetbalseizoen begint. Daarmee komt de huidige testlocatie bij de NAC-stadion te vervallen.

Hoge eisen

Het vinden van alternatieven was volgens Arthur Rijkers, coördinator teststraten bij de GGD geen gemakkelijke opgave: “We stellen hoge eisen aan een testlocatie. De teststraat moet voor het publiek goed bereikbaar zijn, het moet overdekt zijn om ook in de wintermaanden de teststraat open te kunnen houden én er moet voldoende ventilatie mogelijk zijn omdat er auto’s doorheen rijden.” Met de nieuwe locaties kunnen kan de GGD opschalen naar de testcapaciteit die dit najaar nodig is. Dat betekent dat dagelijks tot 2.300 mensen terecht kunnen voor een coronatest. Rijkers: “De locaties zijn publieksvriendelijk, goed bereikbaar en bieden daarnaast goede werkomstandigheden voor onze medewerkers in de teststraten.”

Mensen met klachten die kunnen wijzen op het nieuwe coronavirus (COVID-19), zoals hoesten, neusverkoudheid en/of koorts, kunnen zich op afspraak, via het landelijke telefoonnummer 0800-1202, laten testen. Tot 1 september is de testlocatie dus nog gevestigd bij het NAC-stadion in Breda.

Door Dasja Abresch