Van Trier koopt zowel Fatima als velden Val Aan en Helenahoeve

DE HEEN – Nadat zij eerder de kerk en de vroegere winkel van de familie Schepers aankochten, gaan Hans en Anja van Trier nu ook de afgelopen zomer gesloten Fatimaschool, de velden van vv Val Aan en het bouwproject Helenahoeve overnemen. ,,Wij doen dit puur uit passie voor het dorp en hopen hiermee een positieve kijk op de toekomst van De Heen te stimuleren,’’ stelt het echtpaar.

Op de locatie van de Fatimaschool zouden volgens de nieuwe eigenaren – komende maandag ondertekenen zij met de gemeente een voorlopig koopcontract – uitstekend vier of vijf (starters)woningen kunnen verrijzen, zodat het ook voor Heense jongeren aantrekkelijk wordt om in hun dorp te blijven wonen.

Met dit plan willen Hans en Anja van Trier in ieder geval snel aan de slag. Over de invulling van het sportpark en de Helenahoeve, waarvoor tot op heden nauwelijks interesse is getoond, willen zij boven alles graag met de inwoners van De Heen praten, voordat er ook maar iets gaat gebeuren.

,,Wij verkeren in de gelukkige omstandigheid dat we geen haast hoeven te maken,’’ stelt de succesvolle ondernemer van het eeuwenoude familiebedrijf. Zolang de voetbalclub nog bestaat, kan deze zonder huurlasten de velden gebruiken, die de leden wel zelf zullen moeten onderhouden.

Een uitgebreid artikel over dit onderwerp staat vandaag in de Steenbergse Courant