Van het Louvre naar kunstetalage

STEENBERGEN – In de kunstetalage(s) van de Hema aan de Kleine Kerkstraat zijn nog tot half april werken te zien van de Dinteloordse kunstenares Co Stam.

Docenten van de Écle A.B.C. de Dessin de Paris waren destijds zó tevreden over een tekening van haar, dat deze werd tentoongesteld in het wereldberoemde Muséee du Louvre in de Franse hoofdstad. ‘Een geweldige eer voor mij’, vindt Co Stam uiteraard nog altijd. De Dinteloordse leerde in Parijs de basisprincipes en de elementaire kennis, alsook de techniek(en) van tekenen en schilderen. Later volgde zij les in keramiek en glazuur, het maken van bronzen beelden en aquarellen.

De laatste jaren heeft ze zich toegelegd op het Chinees schilderen met Xuan-papier. ‘In mijn werk is nog steeds een ontwikkeling gaande, naast de techniekveranderingen. In het begin bestond mijn werk veelal uit natuurbeelden, later meer portrettering van familieleden en nu de Afrikaanse invloeden die in mijn werk worden weergegeven’, aldus de kunstenares, die enkele jaren in Nigeria woonde.

Behalve in het Louvre, exposeerde zij onder meer ook in Vlissingen, Bergen op Zoom, Dinteloord, Tholen, en nu dus – via Kunstforum – in de Kleine Kerkstraat.