Van den Bosch vervangt Heijmans als wethouder van D66

STEENBERGEN – Wethouder Leo Heijmans keert niet terug in het college van B en W. Zijn partij heeft bekendgemaakt dat Vincent van den Bosch D66 gaat vertegenwoordigen in het dagelijks bestuur van de gemeente. Een beslissing genomen als gevolg van gezondheidsredenen, waardoor Heijmans zichzelf niet in staat acht om een voltijds-wethouderschap te kunnen bekleden.

Heijmans (links) was de afgelopen vier jaar parttime wethouder en kampt al geruime tijd met ernstige rugklachten. Nu D66, dat bij de verkiezingen van 19 maart een zetel won, voor een zwaardere portefeuille opteert, heeft de Welbergenaar besloten het stokje over te dragen. 

Steenbergenaar Vincent van den Bosch is de nieuwe kandidaat namens de partij. Hij besloot eerder afstand te doen van het lijsttrekker- en fractievoorzitterschap, dat inmiddels wordt vervuld door politieke nieuwkomer Eric van der Spelt. Van den Bosch merkte dat de functie van fractieleider steeds moeilijker te combineren was met zijn zakelijke activiteiten, die zich veelvuldig in het buitenland afspelen. Bovendien streeft D66 naar vernieuwing in het gemeentebestuur, waaraan Van den Bosch vanwege de situatie rondom Heijmans nu zijn prioriteit wil geven.

D66 komt met Gewoon Lokaal!, VVD, CDA en Steenbergen Anders in de nieuwe coalitie. Eerstgenoemde vier partijen gaan een wethouder leveren. De verdeling van de portefeuilles is momenteel nog onderwerp van gesprek tussen de coalitiepartners. Van den Bosch (46) heeft een universitaire achtergrond in de bestuurskunde, werkte op het Ministerie van Financiën en kan bogen op vijftien jaar raadservaring in de (deel)gemeenten  Rotterdam-Noord en Steenbergen, waar hij inmiddels 17 jaar woont.

Logischerwijs volgt Ad Theuns, de afgelopen vier jaar actief als burgercommissielid en nummer vier van de kandidatenlijst, Van den Bosch op als raadslid.