Van den Belt boos op molesterende jeugd

STEENBERGEN – De zes jongens die verdacht worden van het mishandelen van een 20-jarige man uit Nieuw-Vossemeer, hebben zich de woede van burgemeester Ruud van den Belt op de hals gehaald. Op zijn vakantieadres werd de burgemeester geïnformeerd over het voorval. “Ik heb de politie vervolgens verzocht daar direct en serieus aandacht aan te geven. Ik wilde niet een afwachtende rol aan af hoeven te nemen maar er bovenop zitten. Met deze mishandeling zijn de jongens over een grens gegaan. Dit is onacceptabel. Het heeft een slechte invloed op het veiligheidsgevoel in Steenbergen.”

De Steenbergse jongeren in de leeftijd van 15 tot 17 jaar mishandelden in de nacht van 31 juli een 20-jarige man uit Nieuw-Vossemeer. Over de aanleiding is niet veel bekend . Volgens het politiebericht zou het slachtoffer de groep jongeren begroet hebben, waarna een achtervolging en de aanval werden ingezet. Het slachtoffer hield er een gebroken kies, gekneusde ribben, een dik oog, blauwe plekken en diverse schaafwonden aan over.

Boos

Net terug van vakantie is Van den Belt nog zichtbaar boos over het incident. “We investeren hier allemaal heel veel in het centrum van Steenbergen,” betoogt de burgemeester. “De recente opknap van de haven is daar een goed voorbeeld. Winkeliers doen hun uiterste best om het winkelhart zo levendig mogelijk te houden. En dan zouden de bezoekers van deze stad door onze eigen inwoners gemolesteerd worden? Ik dacht het niet.”

De mijne

De komende week bespreekt de burgemeester de stand van zaken van het onderzoek en hoopt hij meer te leren over de achtergronden van de aanval. Jongeren die soortgelijk crimineel gedrag voor de toekomst overwegen, mogen alvast een afspraak met hem maken: “Die zijn de mijne,” belooft  de burgervader stellig.