Vakantietip voor de kids: Kom naar de BiebFabriek!

STEENBERGEN – De zomerse zon laat nog even op zich wachten en dat is niet altijd even leuk wanneer je lekker vakantie wilt vieren. Bibliotheek de Markiezaten heeft er een oplossing voor: De BiebFabriek. Een reeks van gratis, superspannende en zelfs een beetje griezelige activiteiten die tijdens de zomervakantie aangeboden worden voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

De activiteiten vinden plaats bij alle vestigingen van de regionale bibliotheek, maar voor de lezers van KijkopSteenbergen zetten we de lokale activiteiten op een rij:

Weerwolven in de bieb

Maandag 2 augustus 10-11.30 uur:

’s Nachts, als de bibliotheek gesloten is, kruipen de weerwolven soms tevoorschijn uit de griezelboeken… Durf je mee te doen met de Dolfje Weerwolfje-quiz of het Weerwolvenspel?

Leeftijd 6-12 jaar    Duur: 1 –1,5 uur 

Niets is wat het lijkt

Maandag 16 augustus 10-11.30 uur

Heb jij wel eens een kabouter in het echt gezien? Of een gorgel? Een weerwolf? Of iets anders, wat we allemaal weleens in een boek hebben gezien, maar bijna niemand ooit in het echt? Of iets waarvan je dacht: dat kán eigenlijk niet? Nou, deze weken kan dat wél. Want bij de BiebFabriek leer je een hologram te maken!

Leeftijd 8-12 jaar    Duur 1-1,5 uur

Geheimschrift in de bieb”

Maandag 23 augustus 10-11.30 uur:

Wordt een meester in het kraken van codes tijdens de zomervakantie. Tijdens deze biebfabriek los je verschillende soorten geheimschrift op. Als het je gelukt is om de codes te kraken, mag je zelf nog een brief maken in geheimschrift. En dat is niet zomaar een brief… maar een brief met hele speciale inkt zodat jouw boodschap extra goed verborgen is.

Na deze BiebFabriek kun jij je eigen geheimschrift maken, en dit delen met je vrienden. Zo kunnen jullie boodschappen aan elkaar doorgeven die niemand anders kan lezen. Zelfs je ouders niet. Handig!

Leeftijd: 6-9 jaar    Duur: 1 – 1,5 uur

Mysterieuze monsters

maandag 30 augustus 10-11.30

Voor alle stoere kinderen die niet bang voor enge monsters, mysteries óf om verf en lijm op hun kleren te krijgen. Duik in de mysterieuze wereld van Jeroen Bosch, met walgelijke wezens, mysterieuze monsters en krioelende creaties. Pen, papier, lijm, stift, schaar, kwast in de aanslag en maak samen een coole collage met geheimzinnige monsters á la Jeroen Bosch.

Leeftijd 6-12 jaar    Duur: 1,5 uur 

Aanmelden is verplicht en kan via: https://www.bibliotheekwb.nl/educatie/jeugd-en-jongeren/6-12/basisonderwijs/Biebfabriekzomer2021.html