Roffelroute verzet naar 8 augustus

KRUISLAND – De Kruislandse Roffelroute die voor vandaag op het programma stond, is verzet naar volgende week zondag 8 augustus. De organisatie, ambachts- en gereedschappenmuseum De Holle Roffel, heeft hiertoe besloten vanwege het slechte weer.

Wie volgende week zondag meedoet met Roffelroute, doet daarmee niet alleen zichzelf een groot plezier, maar steunt ook de landgenoten in de door overstromingen getroffen gebieden in Limburg. Uit medeleven met de getroffenen heeft de organisatie van de fietstocht namelijk besloten om de volledige opbrengst te schenken aan het Nationaal Rampenfonds ten bate van Hulp Zuid-Limburg.

Het is de 23ste keer dat ambachts- en gereedschappenmuseum De Holle Roffel de oriëntatierit uitzet. Een hele klus, want de route over 40 kilometer verandert ieder jaar zodat het ook voor de vele vaste deelnemers een leuke en verrassende tocht blijft. De afstand is ver genoeg om te genieten van de Brabantse natuur en de vele mooie plekjes onderweg, maar ook weer niet té lang zodat het hele gezin gewoon mee kan doen.

Onderweg kunnen de deelnemers vragen beantwoorden waarmee zij meedingen om de felbegeerde Roffelroutebokaal. Wanneer er meerdere winnaars zijn, zal loting bepalen wie hem een jaar lang op de schoorsteenmantel mag zetten.

Tussen 10.00 uur en 15.00 uur kunnen de deelnemers vertrekken vanaf museum De Holle Roffel aan de Markt 20 in Kruisland. Zij hebben tot 17.00 uur de tijd om de tocht te voltooien. Het inschrijfgeld bedraagt twee euro en voor dat bedrag krijgt men ook nog een kopje koffie of thee en een gratis bezichtiging van het museum. Dit laatste is een aanrader van formaat, want de collectie is indrukwekkend en leuk voor jong en oud. De Holle Roffel is gevestigd in de voormalige protestantse kerk van het dorp, waarvan de historie teruggaat tot 1487.

Voor verdere inlichtingen: (0167) 532771.