Vakantie voorpret concert, afscheid en jubileum.

NIEUW-VOSSEMEER – Traditiegetrouw gaf Semper Crescendo het vakantie voorpret concert. Dit jaar stond het concert in het teken van filmmuziek. Naast maar liefst 14 jubilarissen namen er ook 3 leden afscheid.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

De omstandigheden waren zondagmiddag perfect. Een zacht briesje, niet al te warm en zo nu en dan een zonnetje. Op het plein voor de Vossemeren gingen de aanwezigen er eens goed voor zitten. Een aantal bewoners van het complex genoot door de openstaande deuren mee. Het thema van het concert, filmmuziek, was niet alleen terug te vinden in de nummers die gespeeld werden. Maar ook in de versierselen. Zakjes popcorn, filmrollen, alles had betrekking op het thema. De Semper Kids mochten als eerste beginnen. Ze speelden verschillende nummers, allen bekend geworden door de films waarin ze voorkomen. “Voor de kinderen is dit leuk om te doen. De nummers klinken bekend en zijn modern. Dat spreekt de jeugd aan” licht Annika van Gaans toe. Ondertussen mogen de leerlingen samen met de Semper Kids een nummer spelen. Ze spelen ‘Doremi’ een van de eerste dingen die ze tijdens de les leren. Marianne van Tilburg dirigeert en o, ja, er mag meegezongen worden. Een beetje nerveus beginnen ze, maar al snel klapt en zingt het publiek mee. Met een daverend applaus zit hun eerste optreden erop. Als de Semper kids klaar zijn is er toch een verdrietig moment. 3 leden nemen afscheid. Niet omdat ze het beu zijn, ze gaan studeren.

Waardering, verenigd in liefde voor muziek

Tijdens de pauze worden heerlijke hapjes geserveerd. Er is tijd om een drankje te nemen of even bij te praten. Voor aanvang van deel twee van het vakantie voorpret concert worden een aantal leden naar voren geroepen. Er zijn maar liefst 14 jubilarissen! Voor ieder lid is er een aandenken en natuurlijk een hartelijk applaus. Extra aandacht is er voor de ‘Zilveren’ jubilarissen, Wil Bekker en Anita van Elzakker.  Zij krijgen de zilveren Bondsspeld uitgereikt. Dat Semper Crescendo een hechte vereniging is blijkt maar weer. Gerarda van Gaal is 30 jaar lid en Vincent van Gaans maar liefst 40 jaar. Het is niet alleen de muziek die ze graag met de vereniging delen. Alle vier jubilarissen zetten zich op allerlei vlak voor Semper Crescendo in. Toen alle jubilarissen hun plaats weer hadden ingenomen kon snel gestemd worden en het tweede deel beginnen. 

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl