Vaertsingers dolblij met nieuwe dirigent Meike Warmoeskerken

WELBERG – Het nieuwe elan straalt er tijdens de repetitie vanaf. De leden van de Vaertsingers oefenen fanatiek op ‘If I was a rich man’. De nieuwe dirigent Meike Warmoeskerken – reeds bekend van het Dinteloordse Tavenu – leidt het koor met enthousiasme. “We zijn heel blij met haar”, vertellen voorzitter Trudi Leenfaar en secretaris Annelies Laarman. De laatste bekent dat ze slapeloze nachten heeft gehad tijdens de zoektocht naar een nieuwe dirigent.

Na het voor het bestuur onverwachte vertrek van dirigent Jan Ligtenberg, die het koor destijds voortvarend dirigeerde, werd een vervanger gevonden in de persoon van Peter Goedbloed, de dirigent ook van het Borgvliet gemengd koor. “Helaas hadden we met hem geen klik. Hij bracht niets nieuws en zeven leden werden ontevreden en verlieten ons koor. In september 2018 hielden we een extra ledenvergadering en werd besloten dat we liever niet met hem verder gingen. De zoektocht naar een nieuwe dirigent begon. En dat bleek geen gemakkelijke tocht. Het betekende ook slapeloze nachten”, vertellen beide bestuursleden. “We hadden het geluk dat Hikmet Bilalov, onze pianist als dirigent wilde waarnemen”.

Een vrouw

Uiteindelijk kwam de naam van Meike Warmoeskerken naar voren. Zij stemde toe, maar was pas in januari beschikbaar. Het mannenkoor dat ze in Middelharnis begeleidde zou worden opgeheven. “Die maand zijn we gestart, een beetje onwennig, want na 42 jaar een jonge vrouw als dirigent was anders. Maar het klikte enorm. Zelfs de mannen van ons koor waren na een halve repetitie al om. De leden die waren vertrokken zijn inmiddels weer terug. En we zijn allemaal heel enthousiast, inclusief Meike zelf. Ons koor is met 55 leden al best groot. Wel komen we mannen tekort. Vandaar onze oproep aan hen: kom eens naar onze repetitie. Die is elke maandag tussen 20:00 en 22:00 uur in De Vaert”.