Unieke première door Steenbergse muziekverenigingen:‘Looking Forward’

STEENBERGEN – Nu het licht aan het einde van de corona-tunnel steeds feller begint te schijnen, wordt het tijd om het Steenbergs verenigingsleven op te schudden en weer in beweging te krijgen. De vijf muziekverenigingen die deze gemeente rijk is, geven morgen – zondag 30 mei – het goede voorbeeld. Onder aanvoering van hun dirigenten en met medewerking van meer dan 50 muzikanten wordt vanaf 13.00 uur de première van het muziekstuk ‘Looking Forward’ uitgezonden bij de SLOS. Een unieke compositie die de boodschap verspreidt dat de hoop op het punt staat werkelijkheid te worden.

Het idee van samenwerking is geïnitieerd en gefinancierd vanuit het corona-steunpakket van de gemeente Steenbergen. Dit pakket is mede bedoeld om het lokale verenigingsleven door deze moeilijke periode te slepen. Cultureel intermediair Claudia de Groen verzamelde de dirigenten online en stelde hen de vraag welke kansen zij zagen om de laatste loodjes van de lockdown muzikaal te verlichten.

In de editie van Steenbergse Courant van deze vrijdag 28 mei staat hierover een uitgebreid artikel met meer informatie. Word lid van Steenbergse Courant en ontvang de krant elke week in de bus. Daarnaast krijgt u de krant wanneer u dat wenst ook gratis digitaal toegestuurd.