Ultraloopweekeinde in Steenbergen

STEENBERGEN – Uit dertien verschillende landen strijken dit weekeinde de atleten aan de jaarlijkse Ultralopen van Diomedon in Steenbergen neer. De organisatie verwacht, met de na-inschrijvingen erbij, op een groter deelnemersveld uit te komen dan vorig jaar. Op voorhand hebben zich sowieso al ruim honderd solo-atleten en vier teams aangemeld voor de 24 uurs-, de 12 uurs-, de 6 uursloop en marathon.

De 12 uursloop is nieuw in het programma, de marathon – waaraan ook in teamverband kan worden meegedaan – is terug van weggeweest. Traditiegetrouw geldt de 24 uursloop, het koningsnummer van het Ultraloop-weekeinde, voor de deelnemers uit Nederland ook nu weer als nationaal kampioenschap.

Deze wedstrijd begint vandaag (zaterdag 21 mei) om 15.00 uur. Een uur later gaat de marathon van start, aanvang van de 12 uursloop is om 3.00 uur in de nacht van zaterdag op zondag, en zondagmorgen om 9.00 uur worden de deelnemers aan de 6 uursloop weggeschoten.

Start en finish zijn in de Wouwsestraat, ter hoogte van ’t Cromwiel, waar bij elke doorkomst op een groot scherm de tussenstanden te zien zijn. Van hieruit lopen de atleten het vertrouwde ‘rondje’ van 2309.33 meter, via de Oranje Bolwerk, Middenwal, Frederiks Bolwerk, Nassaulaan en de Krommeweg, terug naar de Wouwsestraat.