Ultimatum voor glastuinders op Sunclass

STEENBERGEN/NIEUW-VOSSEMEER – De glastuinders die hun buitenlandse arbeidskrachten onderbrengen op vakantiepark Sunclass in Nieuw-Vossemeer krijgen uiterlijk tot 31 maart de tijd om een verzoek tot wijziging van het aldaar geldende bestemmingsplan in te dienen.

Uiterlijk vrijdag 15 februari moeten zij eerst een stappenplan inleveren bij de gemeente, waaruit duidelijk blijkt dat er op 31 maart überhaupt een voldragen verzoek tot wijziging van het bestemmingsplan ingediend kán worden, gebaseerd op een breed draagvlak van alle betrokkenen. Dat zijn naast de glastuinders onder meer de particuliere eigenaren van de recreatiewoningen op Sunclass en de Nieuw-Vossemeerse Dorpsraad.

Doel van een eventuele bestemmingsplanwijziging is om bewoning van de vakantiehuisjes door arbeidsmigranten te legaliseren en een einde te maken aan de omstreden gedoogsituatie die zich ter plekke al vele jaren voordoet.

De oppositiefracties PvdA, Door! en GB/Dé Lokale Partij vinden dat de glastuinders lang genoeg de tijd hebben gehad om hun zaakjes op orde te brengen en deden in de raadsvergadering van gisteravond alle mogelijke moeite om het tweesporenbeleid (combinatie van recreatief en zakelijk gebruik) te torpederen, waarop het college blijft inzetten. De oppositiepartijen zijn fel gekant tegen de voorkeurspositie die de glastuinders lijken te genieten ten opzichte van de recreanten en de inwoners van Nieuw-Vossemeer.

De voltallige coalitie, en die heeft de meerderheid, vindt echter dat burgemeester en wethouders terecht nog even de tijd hebben genomen om tot een structurele oplossing te komen voor het slepende probleem.

Wethouder Miriam Termeer en burgemeester Saskia Bolten gaven evengoed te kennen dat aan het voornoemde ultimatum niet meer getornd zal worden.