Uitzendingen Alzheimer On Tour ook bij SLOS TV

STEENBERGEN – Om belanghebbenden te kunnen bereiken die te maken hebben met Alzheimer wordt ‘Alzheimer Café On Tour’ uitgezonden. Dit gebeurt via Zuidwest TV maar ook via SLOS TV. Begin deze week – maandag 7 september – startte de tweede uitzending in een serie van drie. De uitzending werd elk heel uur herhaald. Thema was: ‘Gedragsverandering en onbegrepen gedrag en dan?’. Volgende week maandag is de derde aflevering, eveneens vanaf 10:00 uur bij SLOS TV. Dan is het thema: ‘Jong ontmoet oud met prachtige initiatieven’.

Bijzonder is ook de film die op maandag 21 september draait in de bioscopen van Bergen op Zoom en Roosendaal. De film ‘Kapsalon Romy’ vertelt over de band tussen de 10-jarige Romy en haar strenge oma, kapster Stine, die steeds vergeetachtiger wordt.
De entree voor deze film is geheel gratis. Wel was aanmelding vooraf noodzakelijk (dat moest voor 1 september) en in de bioscoop geldt de 1,5 meter regel. Een mondkapje is niet verplicht maar altijd nog iets veiliger. De film draait in Bergen op Zoom om 11:00 en om 16:00 uur, in Roosendaal zijn de tijden 11:00 en 14:00 uur.

De eerste uitzending die door Zuidwest TV en door SLOS TV werd uitgezonden is te zien via de hier volgende link https://www.zuidwesttv.nl/video/6510/alzheimer-cafe-on-tour.

Foto: Voor de derde aflevering van volgende week maandag is mevrouw Bettie Rombouts geinterviewd door Maarten van de Boom. Bettie Rombouts is een trouw bezoekster van het Alzheimercafé. Nu in deze coronatijd was ze bereid om mee te werken aan de aanstaande aflevering van ‘Alzheimer on Tour’.