Uitstekende deelname aan wandeltocht voor Roparun

STEENBERGEN – Zowel Roparungroep Door Dik en Dun als Wandelsportvereniging De Blaar kijken met tevredenheid terug op de wandeltochten die gisteren – zaterdag 25 maart – werden gelopen. Uitstekende weersomstandigheden en prima deelname zorgden voor een geslaagd evenement.

Al meteen bij de start meldden zich een flink aantal fanatieke wandelaars die stonden te trappelen om voornamelijk op de 25 kilometer van start te gaan. Zij gingen richting Kruisland en hadden een tussenstop bij de Commerce. De deelnemers aan de 15 kilometer startten veelal wat later. Hun tocht voerde richting Bovensas, waar ook kon worden gerust en genoten van een versnapering. Dit alles onder een prettig zonnetje en dat zorgde zeker voor een goed humeur bij de wandelaars. Voor de jonge sportievelingen had de organisatie een 5-kilometertocht uitgezet. Die leidde langs de praktijk van Conny Vissers, waar de wandelaars een smakelijke pannenkoek kregen voorgeschoteld. De deelnemers aan de 10 kilometer hadden ook daar hun rustpunt.

Nog meer activiteiten op het programma

“Het is de vijfde wandeltocht die we samen met WV De Blaar organiseren. Er staan dit jaar nog meer activiteiten van voor Dik en Dun op stapel. Zo wordt dinsdagavond 18 april de inmiddels traditionele Kassenloop gehouden en op 21 april organiseren we de Mini Roparun. Dat gebeurt voor leerlingen van Gummarus, Pius X, Maria Regina en Nieuwe Veste. De run is in de Van Gaverenlaan en die dag zijn er ook leuke activiteiten voor de jeugd op het Floraplein. Met springkussen, een hindernisbaan en tal van spelletjes”, vertelt Monique Muijs van Voor Dik en Dun.

Tekst en foto's: Peter Verneulen©Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl