Uitstekend niveau op Steenbergs Golfkampioenschap 2018

STEENBERGEN – Op vrijdag 28 september traden 58 heren en 18 dames aan om te strijden voor de beste golfer en golfster van Steenbergen. De wedstrijd werd, evenals voorgaande jaren, gespeeld op 18-holes Golfbaan Grevelingenhout in Bruinisse.

Aan de wedstrijd namen ook veel oud-Steenbergenaren deel, zodat dit ook een mooie gelegenheid was om herinneringen weer op te halen. De prijsuitreiking volgde bij Brasserie Puur in Steenbergen waar de avond werd afgesloten met een buffet.

Hoog niveau

Het spel was weer van hoog niveau, hetgeen bleek uit de negen birdies (één slag onder par) die werden geslagen. Robert Akkermans wist zelfs met drie slagen op hole 7, een par-5-hole met een lengte van 465 m, een Eagle te scoren, (twee slagen onder par!).
Voordat de prijswinnaars werden bekendgemaakt werden prijzen uitgedeeld voor de longest drive (Gijs van der Knokke en Wima Kruik), en werden de neary’s op de vier par-3-holes bekend gemaakt.

Prijswinnaars

Bij de heren werd gespeeld in twee poules. In poule B, voor spelers met een handicap hoger dan 20, waren Rien Timmermans (eerste) Wim de Kievit (tweede) en Flip de Nijs (derde) de prijswinnaars.
In poule A mag Gerard Bastiaanse zich de kampioen van 2018 noemen, gevolgd door Jan Ligtenberg (tweede) en Wim Spinhoven (derde). Alle drie deze heren scoorden 32 stablefordpunten, waardoor de uitslag van de scores op hole 10 tot en met 18 de uiteindelijke kampioen moest bepalen.
Bij de dames, waarbij in één poule werd gespeeld, veroverde Wilma Kruik met 34 stablefordpunten de titel, gevolgd door Mascha Ghering (33 punten) en Hanneke van Es (31 punten).

De volledige uitslagenlijst en foto’s van deze dag zijn te zien op de website www.steenbergsegolfkampioenschappen.nl.