zaterdag 25 mei 2019, 11:29

Uitstekend herstel v.v. Steenbergen via winst op Philippine

Philippine – Steenbergen 1-2

Zouden de spelers van vv Steenbergen zich de kritiek hebben aangetrokken na de kansloze nederlagen van de wedstrijden tegen Schijf, Victoria’03 en VVR in de afgelopen weken? Waarschijnlijk wel, want doordat deze wedstrijden vanwege de slechte instelling werden verloren, was er op die instelling tijdens de laatste uitwedstrijd van dit seizoen tegen het Zeeuws Vlaamse Philippine niets aan te merken. Ondanks het feit dat oefenmeester Marco Ernest niet kon beschikken over enkele vaste waarden werd er verdiend gewonnen. Nu was er die inzet weer wel en waren de spelers weer wel bereid dat extra stapje te zetten dat nodig is om een overwinning over de streep te trekken. Gastheer Philippine was in deze wedstrijd het elftal met het meeste balbezit, maar Steenbergen verdedigde uitstekend en was vaak ook gevaarlijk in aanvallend opzicht.

Nadat Philippine vanaf het begin liet zien het heft in handen te willen nemen en dus het initiatief naar zich toe trok, waren het de Blauw-witten die al in de 6e minuut op voorsprong kwamen. Stijn Baarendse beproefde toen voor de eerste keer de doelman van de thuisploeg, maar die kreeg zijn lastige schot niet goed onder controle. Vervolgens was het de attente Stijn Heideman die de losgelaten bal  alsnog tegen het net kon  schieten, (0-1).

Philippine was dus gewaarschuwd en trok weer ten aanval. In de 20e minuut had dat bijna succes toen doelman Jeroen Sebregts al was gepasseerd, maar uitblinker Lennart Boot de bal nog net voor de lijn kon wegschieten.
Steenbergen kreeg een 10-tal minuten later een uitstekende mogelijkheid om verder uit te lopen toen na een combinatie tussen Wouter Merkx en Stijn Baarendse medespeler Tom van Riesen alleen voor de Philippine doelman werd gezet. Zijn schot werd echter door de keeper gekeerd.
Vervolgens was het Stijn Baarendse die na een kopbal van Philippine  uit een hoekschop zijn doelman te hulp moest komen, waarna Stijn Heideman tot 2 keer toe de bal rakelings naast het doel van de thuisploeg mikte. Dankzij een uitstekende redding van doelman Jeroen Sebregts in de laatste minuut van de eerste helft kon er met een 0-1 voorsprong gerust gaan worden.

Gelijkmaker Philippine

De tweede helft was nog niet begonnen of de gelijkmaker lag al in het Steenbergse doel.
Philippine kreeg in de eerste 2 minuten na rust 2 hoekschoppen te nemen waarbij na de 2e hoekschop de bal onhoudbaar werd binnen gekopt. (1-1).
De Zeeuwen roken meer en zette Steenbergen onder druk, maar de Blauw-witten verdedigden uitstekend en bleven overeind, mede dankzij een tweetal prima reddingen van Jeroen Sebregts.
In de 65e minuut volgde een aanval over links waarbij Stijn Baarendse een voorzet losliet op de nog maar net ingevallen Remco van de Riet. Die sprong hoger dan zijn tegenstander en kopte de bal in de uiterste hoek van het doel van Philippine, (1-2)
Philippine bleef drukken om de gelijkmaker te scoren maar Steenbergen kreeg de betere kansen.
Stijn Baarendse, uitstekend op dreef deze wedstrijd, schoot nog een keer rakelings over en Remco van de Riet wist, alleen voor de keeper, helaas ook niet tot scoren te komen.
Via keihard werken werd de krappe overwinning uiteindelijk over de streep getrokken en konden de Steenbergse spelers terug kijken op een heel goede teamprestatie.

Laatste kompetitiewedstrijd

Zondag a.s. volgt de laatste kompetitiewedstrijd van dit seizoen met voor Steenbergen een thuiswedstrijd tegen HVV’24 uit Hulst. Deze Zeeuws Vlaamse ploeg staat momenteel op de ranglijst op de 4e plaats met 1 puntje meer dan de nummer 5, VVR uit Rijsbergen. Wanneer HVV’24 weet te winnen blijft het op de 4e plaats en zal het daardoor winnaar worden van de 3e periode, wat promotie kansen betekent naar de 2e klas.
Maar we gaan er vanuit dat de spelers van Steenbergen nog 1 keer die inzet weten op te brengen die nodig is voor een laatste winstpartij, om daarmee de na 5 seizoenen vertrekkende  oefenmeester Marco Ernest een waardig afscheid te geven.
De wedstrijd wordt zoals altijd gespeeld op het sportpark aan de Seringenlaan te Steenbergen, aanvang 14.30 uur.

Uitslagen en programma

Uitslagen wedstrijden senioren v.v. Steenbergen van zaterdag 18 en zondag 19 mei:
Grenswachters 2 zaterdag - Steenbergen 2 zaterdag: 8-2; Noad’67 4 zaterdag - Steenbergen 3 zaterdag: 1-3; Steenbergen 4 zaterdag - Oranje Blauw ‘14  1 zaterdag: 2-0.
Philippine 1 - Steenbergen 1: 1-2; Sc.Gastel 3 - Steenbergen 2: 1-6; Roosendaal 5 - Steenbergen 3: 2-5; Fc.Moerstraten dames - Steenbergen dames: 0-4.
Programma senioren voor zaterdag 25 mei: Steenbergen 2 zaterdag - VVC’68 3 zaterdag, aanvang 13.15 uur; Steenbergen 3 zaterdag - Fc.Bergen 4 zaterdag, aanvang 13.15 uur; VVC’68 4 zaterdag - Steenbergen 4 zaterdag, aanvang 15.00 uur.
Programma senioren voor zondag 26 mei: Steenbergen 1 – HVV’24 1, aanvang 14.30 uur; Steenbergen 2 - Steen 2, aanvang 11.30 uur; Steenbergen 3 - Halsteren 2, aanvang 11.30 uur; Steenbergen dames - VVR dames, aanvang 11.30 uur.

Door: John Rommers